Het kloppend hart van Waterland
Live

Bernard Nieuwentijt College verhuist voor examens naar Opstandingskerk

Gepubliceerd: Zondag 28 maart 2021 09:12

Bernard Nieuwentijt College verhuist voor examens naar Opstandingskerk

Foto: Nico Oussoren

Voor het Bernard Nieuwentijt College stond een trekker opgesteld voor een bijzondere verhuizing. Een groep leerlingen was drukdoende om tafels woordenboeken, computers etc. in te laden.

Vanwege de coronaregels is er niet genoeg ruimte in de school om op een veilige manier examens af te leggen. Het college van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente boodt hulp. Zij hebben met het BNC een overeenkomst gesloten dat zij de Opstandingskerk voor twee weken mogen gebruiken zodat de leerlingen op 1,5 meter afstand hun schoolexamens kunnen afnemen.

De bestuurder van de trekker is een leerling van de school, Lars Kat, en hij komt af en toe met de trekker naar school. De conciërge van de school, Jaap Visser, zag direct een mogelijkheid om de verhuizing van de benodigde examenspullen hier mee uit te voeren. Lars is tevens examenkandidaat en hij stemde met dit idee in. En zo geschiedde dat er een trekker geladen met goederen en enkele leerlingen door Monnickendam reed.

Omroep PIM vroeg koster Joke Karmelk wat zij van het gebruik van de kerk als examenlocatie vond. Zij gaf aan dat zij blij was dat de kerk de school uit de brand kon helpen. Maandag 22 maart zijn de examens in de Opstandingskerk begonnen. De leerlingen vonden het best wel uniek en spannend om in de kerk tentamens te maken.

 


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services