Het kloppend hart van Waterland
Live

Bereikbaarheid Waterland houdt 2e inloopavond onderdoorgang N247 door Broek in Waterland

Gepubliceerd: Vrijdag 30 juni 2017 16:44

Bereikbaarheid Waterland houdt 2e inloopavond onderdoorgang N247 door Broek in Waterland

Op 27 juni vond ’s avonds in het Hotel Volendam een informatie-avond plaats. Er waren vertegenwoordigers bij van de Dorpsraad in Broek in Waterland en specialisten van de Provincie om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Het doel is om de N247 die Broek doorsnijdt, aan te passen door een bovengrondse of ondergrondse weg aan te leggen waardoor Broek weer één geheel wordt en de doorstroom voor mensen die door Broek heen moeten in de ochtend- of avondspits, versnelt.

Met grote panelen met foto’s en schetsen van de situatie kon je je een goed beeld vormen van het plan van de Provincie, namelijk de oplossing boven de weg, én van de vier voorstellen die de Dorpsraad aanbeveelt, voor een ondergrondse variant, de onderdoorgang. De bovengrondse variant staat on hold totdat de vier varianten goed uitgewerkt zijn en daarmee vergeleken kan worden.

De vier varianten voor een onderdoorgang zijn:
- 2x1 rijstrook 50 km/u smal profiel (geen vluchtroute mogelijk) met coupure
- 2x1 rijstrook 50 km/u gewenst profiel met kanteldijk
- 2x1 rijstrook 80 km/u gewenst profiel met coupure
- 2x2 rijstroken 80 km/u gewenst profiel met kanteldijk

Elk profiel heeft voor- en nadelen en moeten nog nader uitgewerkt worden, niet alleen op kosten, maar ook op milieu effecten (fijnstof, CO2 bij 50 en 80 km/u). Ook zijn er twee soorten om wateroverlast tegen te houden, een kanteldijk (dijk die helemaal om de onderdoorgang heen loopt) voor variant 2 en 4 en een coupure die dicht kan bij wateroverlast, maar die houdt dan ook het verkeer tegen. Een nadeel van de onderdoorgang is wel dat er een paar huizen in de weg staan. Ook de gloednieuwe brandweerkazerne staat op een ongelukkige plek voor de onderdoorgang en zal bij elk van de vier ondergrondse varianten moeten verhuizen.

Er wordt in dit hele proces rekening gehouden met diverse meningen, vandaar ook de informatie-avonden waar de bezoekers ook hun voorkeuren kunnen uitspreken. Ook is er volop inspraak over de inrichting van de ontstane ruimte, het plein waar de Broekers bijeen kunnen komen als er geen weg meer dwars door Broek heen rijdt en Broek in twee delen verdeelt.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services