Het kloppend hart van Waterland
Live

Basisschool De Verwondering is een blijvertje in Waterland

Gepubliceerd: Zaterdag 15 juli 2017 21:44

Basisschool De Verwondering is een blijvertje in Waterland

Foto: Basisschool De Verwondering

Basisschool De Verwondering in Monncikendam heeft een belangrijke stap in haar ontwikkeling gezet. Op vrijdag 14 juli tekende het bestuur een intentieovereenkomst met Esprit Scholen uit Amsterdam om te komen tot een bestuurlijke fusie. Als De Verwondering deel uit gaat maken van Esprit, is de toekomst van de school in Monnickendam verzekerd. De school hoeft dan niet meer voor 1 oktober 2018 aan de stichtingsnorm van 200 leerlingen te voldoen.

'Dit is prachtig nieuws voor de school, de kinderen en de ouders,' zegt directeur Tijl Rood. 'De samenwerking met Esprit is zo positief omdat we veel van elkaar kunnen leren. Zij zijn benieuwd naar onze vernieuwende werkwijze die gebaseerd is op gepersonaliseerd onderwijs en wij kunnen gebruik maken van hun stabiliteit, ervaring en uitgebreide netwerk. We zijn een nog jonge school, maar we zetten mooie stappen naar steeds beter onderwijs. Blije kinderen, maar ook de scores op de Cito, die ruim boven het landelijk gemiddelde liggen, tonen dat aan. Ik ben er trots op dat de resultaten van de kernvakken steeds beter worden. Tegelijk blijven we veel aandacht besteden aan talentontwikkeling in de vorm van creatieve workshops.'

Optimale samenwerking
Esprit bestaat uit twaalf scholen en biedt een gevarieerd onderwijsaanbod: primair en voortgezet onderwijs (van praktijkonderwijs tot en met gymnasium) met twee internationale scholen en ook op de andere scholen een nadruk op internationalsiering. Ook de succesvolle Montessorischool Landsmeer hoort bij Esprit.

De komende maanden gaan Esprit en De Verwondering de bestuurlijke fusie verder uitwerken. De intentie is om 1 januari te fuseren. Voor de kinderen en het team heeft de fusie geen gevolgen.

Bron: Basisschool De Verwondering

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services