Het kloppend hart van Waterland
Live

Basisschool De Verwondering genomineerd voor Onderwijsprijs Noord-Holland

Gepubliceerd: Woensdag 26 januari 2022 11:22

Basisschool De Verwondering genomineerd voor Onderwijsprijs Noord-Holland

Foto: Basisschool De Verwondering

Scholen in het basis- en voortgezet onderwijs van Noord-Holland hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten als het gaat om onderwijsinnovatie of -bestendiging. Maar liefst zes scholen in de provincie zijn genomineerd voor de Onderwijsprijs Noord-Holland en zijn nu kanshebber in de strijd om de titel van Nationale Onderwijsprijs. Een van de genomineerden is basisschool De Verwondering uit Monnickendam.

Met de Nationale Onderwijsprijs vraagt Stichting Nationale Onderwijsweek aandacht voor het onderwijs. Bijzondere projecten worden in de schijnwerpers gezet. Zoals bijvoorbeeld een leergang om te leren omgaan met je aandoening, een project waarbij je je klasgenoot filmt in zijn dagelijkse doen en laten, of speeddates en workshops om te leren over je toekomstige mogelijkheden.

Basisschool De Verwondering in Monnickendam doet een gooi naar de Onderwijsprijs met ‘Water voor St. Andrews’. In dit project wisselen de leerlingen van stamgroep 4 (leerjaren 6 en 7) gedurende twee jaar kennis en ervaringen uit met hun Keniaanse zusterschool, St. Andrews. De leerlingen zetten zich bovendien in voor een tastbaar doel: het vergroten van de onderwijskansen van de leerlingen op hun Keniaanse partnerschool.

Op 9 februari wordt bekend wie van de 6 genomineerde scholen in Noord-Holland de provinciale titel heeft gewonnen.

De feestelijke ontknoping, waarbij alle provinciale winnaars uit primair en voortgezet onderwijs aanwezig zijn, vindt plaats tijdens de landelijke finale in maart.

Bron: Nationale Onderwijsweek

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services