Het kloppend hart van Waterland
Live

Basisschool De Blauwe Ster krijgt leerling-mediatoren

Gepubliceerd: Woensdag 18 december 2019 15:29

Basisschool De Blauwe Ster krijgt leerling-mediatoren

"Zorgen dat iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn", dat is een motto dat OBS “De Blauwe Ster” zich ten doel heeft gesteld. En om aan dat gegeven vorm en inhoud te geven, heeft de directie en het team van deze Oecumenische Basisschool de hulp ingeroepen van schoolbegeleidingsdienst KLAAR educatie in Purmerend.

Met Martijn van Baarsen van die dienst en juf Wendy Visser van groep 8 is gewerkt aan een programma waarbij de kinderen zelf een grote rol spelen. Na een sollicitatie van alle leerlingen uit groep 8 is een 13-tal kinderen geselecteerd voor de training Mediator. In een serie lessen is de groep opgeleid tot echte bemiddelaars en is de training afgesloten met een diploma-uitreiking.


De directeur van de school, Wendy Scholten, sprak in haar inleiding alle kinderen van de school toe. Alleen de jongsten, groep 1 en 2, zijn nog te jong om kleine conflicten zelf op te lossen. Maar voor de overige groepen krijgt de Vreedzame School met deze 13 enthousiaste kinderen een heus team dat kleine onenigheden zelf leert oplossen. Via een stappenplan wordt geprobeerd een oplossing te zoeken.


Alle gediplomeerden kregen hun diploma uit handen van de directeur en van Martijn, met een foto en een klein aandenken.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services