Het kloppend hart van Waterland
Live

Bakkerij Kees Gutter viert 60 plus 1 jaar met glossy en prijsvraag

Gepubliceerd: Donderdag 15 april 2021 09:44

Bakkerij Kees Gutter viert 60 plus 1 jaar met glossy en prijsvraag

Foto: Omroep PIM

60+1 jaar. Zoveel jaar bestaat de grootste brood- en banketbakker van Waterland, Bakkerij Kees Gutter. Eigenlijk wilden ze vorig jaar het 60-jarig jubileumfeest vieren, maar daar kwam even niks van, vertelt directeur Greetje Gutter. Ja, ook vanwege het C-woord. Maar sowieso kijkt ze liever vooruit. En dat doen we in dit gesprek met Greetje en zus en mededirecteur Els Gutter.

Zij namen getweeën alweer enkele jaren geleden het bedrijf over van vader en BM’er Kees, die het weer overnam van zijn vader en moeder, die in 1960 met een bakkerij in Holysloot begonnen maar al snel verhuisden naar Monnickendam. Tja zeg nou zelf, wie verhuist er niet liever naar Monnickendam?

Ondertussen telt het bedrijf met zes winkels niet minder dan 55 m/v personeel, van bakkers tot bezorgers tot winkelmedewerkers.

Gelegenheid voor een groot jubileumfeest is er pas in het najaar of deo volente volgend jaar maar het jubeljaar wordt nu wel luister bij gezet met een heuse glossy. Een kleurig magazine met daarin veel aandacht voor de fijne broden en andere lekkere hartig- en zoetigheden van Gutter en alle eer voor de vooral lokale toeleveranciers van het ambachtelijke bakkersbedrijf. Ook allemaal ambachtelijke ondernemers, die lekker bezig zijn, namelijk eerlijk, biologisch en diervriendelijk.
Goed van Gutter. Als je een saucijzenbroodje bij hen scoort, weet je dat de vulling een goed leven heeft gehad. En datzelfde geldt voor de appeltjes in de appeltaart uit de Beemster. Met liefde geteeld en geplukt. Én geschild, al hebben de dames Gutter nu zelf heel wat appelen weg zitten te schillen omdat het Weeshuis vanwege dat C-woord dicht moest. Nou ja, zeg nou zelf, dat proefde je wel.

Het magazine, de Linda. of Margriet onder de ondernemersbladen, is vanaf 15 april bij elke Gutter-winkel op te halen. Gratis. Als kers op die appeltaart zeg maar.

O ja er staat ook een prijsvraag in, een oproep om zelf een slof te ontwerpen. Jouw variant op de Aardbeienslof, de Tompouceslof. Stel je voor, jouw slof in alle zes winkels van Gutter naast de andere sloffen van Kees.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services