Het kloppend hart van Waterland
Live

Avond Kerkplein Waterland over Joost Zwagermans 'Wakend over God'

Gepubliceerd: Zondag 26 februari 2017 07:39

Avond Kerkplein Waterland over Joost Zwagermans 'Wakend over God'

Op woensdag 8 maart organiseert Kerkplein Waterland een lezing in de Lutherse Kerk over Joost Zwagermans 'Wakend over God'.

Het zijn de laatste gedichten van Joost Zwagerman. In 2016 verschenen ze postuum. Het jaar daarvoor had de dichter een einde aan zijn leven gemaakt. Een schreeuw uit de diepte, zo kun je de inhoud van de bundel typeren. En voor dat roepen, voor een adres, en voor de diepte kan de dichter niet om het woordje ‘God’ heen. Maar helpt het hem? En wie mag die God wel zijn, die hem soeverein negeert of stokdoof lijkt?

Ongemakkelijk tot zeer ongemakkelijke gedichten, dat zeker. Niet qua taalgebruik, maar qua inhoud: Volkomen echt, authentiek, door merg en been. René van Loenen, zelf een gewaardeerd dichter, komt op woensdag 8 maart naar Monnickendam en houdt een lezing over Zwagermans ‘Wakend over God.’

Deze avond van Kerkplein Waterland begint om 20.30 uur en vindt plaats in de Lutherse Kerk, Zuideinde 39/41, Monnickendam. De inleiding en het gesprek is van 20.30-22.00 uur. De koffie en thee staat klaar vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis. Er staat een collectebus bij de uitgang voor een vrijwillige bijdrage.

Bron: Kerkplein Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services