Het kloppend hart van Waterland
Live

Avond Kerkplein Waterland met dr. Bert Dicou over ‘Heilig, gewoon nu’

Gepubliceerd: Donderdag 02 maart 2017 12:33

Avond Kerkplein Waterland met dr. Bert Dicou over ‘Heilig, gewoon nu’

Op dinsdag 14 maart organiseert Kerkplein Waterland een avond in de Lutherse Kerk met dr. Bert Dicou over ‘Heilig, gewoon nu’.

Wie is er tegenwoordig nog gewoon heilig? Vroeg of laat blijkt er aan iemand een duistere kant, en de aanvankelijk heilige valt van z’n voetstuk. Er zijn er echter ook die geloofwaardig blijven. Over hen schreef Bert Dicou een boek. Het bevat naast portretten van ‘moderne heiligen’ als Henri Nouwen, Nelson Mandela en moeder Theresa, interviews met gewone mensen, die opvallende keuzes maken. Die heiligen wonen in Utrecht-Overvecht en de Bijlmer enz. Geïnspireerd door de grote voorbeelden. Ze vormen met hun leven een tegenwicht in een ik-cultuur en een door economisch denken bepaalde tijd.

Op dinsdag 14 maart houdt de schrijver over deze heiligen een zeer boeiende lezing. Dr. Bert Dicou is directeur van het Arminiusinstituut, hoofdredacteur van het blad Ad-Rem en Remonstrants predikant te Hoorn.

De avond van Kerkplein Waterland vindt plaats in de Lutherse kerk, Zuideinde 39. Monnickendam. De inleiding en het gesprek is van 20.30-22.00 uur. De koffie en thee staat klaar vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis. Er staat een collectebus bij de uitgang voor een vrijwillige bijdrage.

Bron: Kerkplein Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services