Het kloppend hart van Waterland
Live

Autowasactie van World Servants op 26 september

Gepubliceerd: Zondag 20 september 2020 10:39

Autowasactie van World Servants op 26 september

Foto: World Servants Monnickendam

In de zomer van 2021 is het weer zover: World Servants Monnickendam gaat weer meebouwen aan verandering. Dit keer gaan zij naar Offa, Ethiopië, waar ze een trainingscentrum voor zelfhulp workshops zullen oprichten. Daar worden mensen bijvoorbeeld getraind in het bewerken van land en het sparen van geld. De eerste inzamelingsactie om dit doel mogelijk te maken is de autowasactie op zaterdag 26 september.

World Servants is een landelijke organisatie die voor jongeren werkvakanties organiseert in derdewereldlanden. Tijdens deze werkvakanties wordt er gebouwd aan een gebouw dat de lokale bevolking helpt om zich verder te ontwikkelen. Hierbij kunt u denken aan: klaslokalen, woningen voor medisch personeel, opslag voor cacao of een trainingscentrum. Er zijn al eerder groepen van uit Monnickendam mee geweest met World Servants. In 2017 ging een grote groep jongeren naar Malawi om daar klaslokalen te bouwen voor de lokale bevolking. In 2019 gingen er vier kleinere groepjes bouwen aan verandering in Ecuador, Ghana, Malawi en Oeganda. En dit jaar gaat de groep een trainingscentrum bouwen in Offa, Ethiopie.

Het trainingscentrum zal ruimte bieden aan zowel bestaande als toekomstige zelfhulpgroepen die geen goede plek hebben om bijeen te komen. Bovendien krijgen de groepen een juridisch erkend gebouw, waardoor ze onder andere toegang krijgen tot de financiële markt en zich beter kunnen organiseren. Naast het project in Ethiopië gaat er ook een groep bouwen aan klaslokalen in Rwanda. Dit project stond gepland voor de zomervakantie van 2020, maar wegens het coronavirus kon dit project niet doorgaan. Daarom zal deze groep ook op project gaan in de zomer van 2021.

Vanuit Monnickendam gaan er zeven mensen mee: Jelmer Stolk, Thirza Rodenburg, Micha Borger, Esther Pronk, Marinka Heijm, Ayana Heijm en Emma Bond. Om mee te doen aan dit project gaan zij het komende jaar geld inzamelen. De eerste inzamelingsactie is het wassen van auto’s op zaterdag 26 september, van 9:00 tot 16:00, op het parkeerterrein voor de Opstandingskerk in Monnickendam. Kijk op de Facebookpagina (World Servants Monnickendam) voor meer informatie over de autowasactie en andere leuke activiteiten dit jaar! Ook goed om te weten: het hele jaar door verkopen zij doosjes pepermunt, bakken ze taarten op bestelling en bieden ze hun hulp aan voor klussen.

Heeft u nog een klus die gedaan kan worden? Stuur het naar dit mailadres: worldservants_monnickendam@outlook.com Wanneer u een taart wilt bestellen kan dat via: www.geef.ws/taartenethiopie

Bron: World Servants Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services