Het kloppend hart van Waterland
Live

Atletiekvereniging Monnickendam organiseert Sint Nicolaasloop

Gepubliceerd: Woensdag 16 november 2016 11:18

Atletiekvereniging Monnickendam organiseert Sint Nicolaasloop

Zondag 27 november zal weer het startschot klinken voor de traditionele Sint Nicolaasloop, waarvan de start ook dit jaar zal plaatsvinden voor de ingang van de bibliotheek (naast winkelcentrum ’t Spil).

De deelnemers van de 10 en 5 kilometer gaan om 11.00 uur weg. Bovendien is er een 1000 m jeugdloop die om 10.45 uur zal beginnen.

De trimloop van de Atletiek Vereniging Monnickendam is de laatste jaren steeds populairder geworden en dat komt onder andere doordat de Goedheiligman zelf het startschot komt lossen. Ook is het parcours zeer de moeite waard. De route bestaat uit twee ronden van 5 kilometer door het oude Gouwzeestadje Monnickendam.

Een groot aantal vrijwilligers van de zeer aktieve plaatselijke atletiek vereniging zorgt ervoor dat de kruisingen veilig ‘genomen’ kunnen worden. Bij de start/finish staat een grote marathonklok opgesteld zodat iedereen zijn eigen tijd kan registreren. Het publiek zal door een speaker goed op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen tijdens de wedstrijd. Na afloop van de trimloop deelt Sint Nicolaas hoogstpersoonlijk aan iedere deelnemer een echte Sint Nicolaas-verrassing van de plaatselijke warme bakker.

Naast de 10 kilometer is het ook mogelijk om 5 kilometer te lopen en voor de kinderen is er een 1 kilometer-loop (start om 10.45 uur).

Voor meer informatie kan de internetsite van AV Monnickendam worden geraadpleegd (www.AVMonnickendam.nl) of kan contact worden opgenomen met de organisatie: Lydia Brouwer 06-50252088.

Bron: Atletiekvereniging Monnickendam

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services