Het kloppend hart van Waterland
Live

Ashti Schuit en Linda Meulenhoff exposeren in Broeker Kerk

Gepubliceerd: Donderdag 27 mei 2021 15:26

Ashti Schuit en Linda Meulenhoff exposeren in Broeker Kerk

Foto: Broeker Kerk

Opnieuw tonen twee Waterlandse kunstenaars hun werk in de kerk in Broek in Waterland in een vrij toegankelijke tentoonstelling die duurt van 1 juni tot 12 juli. Deze keer gaat het om grote en kleine schilderijen van Ashti Schuit uit Monnickendam en beeldend werk van Linda Meulenhoff uit Purmerend. De tentoonstelling is toegankelijk op zondag vanaf 12.00 tot 17.00 uur. Op alle andere dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

De Broeker kerk is de afgelopen jaren uitgegroeid tot vaste expositieplek voor lokale en regionale kunstenaars. Hun werk is te koop; de toegang tot de tentoonstelling is gratis en catering is aanwezig.

Ashti Schuit studeerde in 1986 af aan de tekenopleiding voor docenten in Amsterdam. Ze geeft onder meer tekenlessen in Monnickendam, Purmerend en Volendam en is lid van de Waterlandse Kunstkring. Haar grote en kleine olieverf- en acrylschilderijen nemen de kijker mee naar een vervreemdend boslandschap.

‘Afgelopen winter verwonderde ik me over de schoonheid van een bos zonder opsmuk’ vertelt ze. ‘Stil wandelend in dageraad of schemering kreeg de omgeving een soms mysterieuze sfeer die ik heb ik proberen weer te geven op het doek.’ Ze schildert realistisch. ‘Toch neigen sommige schilderijen naar het surrealisme en anderen naar enige vorm van abstractie.’

Linda Meulenhoff werd geboren in Spijkerboor, gemeente Jisp, en studeerde aan de kunstacademie Hoge School voor de Kunsten Utrecht en de Vrije Tekenacademie in Amsterdam. Ze is lid van Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken. Ze beeldhouwt en geeft vorm met diverse materialen waaronder papier. Net als Ashti zoekt ze de bron van haar werk buiten: ‘Mijn fysieke contact en ervaring met de natuur en natuurlijke processen zijn belangrijk voor het ontstaan van mijn beelden. Daarna is tekenen altijd mijn eerste stap, later groeit dit uit tot schilderijen, ruimtelijk werk of een installatie.’


Bron: Broeker Kerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services