Het kloppend hart van Waterland
Live

Aquarel van Cornelis Springer geschonken aan Vereniging Oud Monnickendam

Gepubliceerd: Zondag 30 augustus 2020 17:39

Aquarel van Cornelis Springer geschonken aan Vereniging Oud Monnickendam

Foto: Bernard van de Ven

Vereniging Oud Monnickendam krijgt wel meer schenkingen maar deze keer was het iets bijzonders. De heer P. Mars, geboren Monnickendammer en thans woonachtig in Epe, heeft een aquarel van Cornelis Springer, gedateerd 1881 en voorstellende de zijingang van de Grote Kerk te Monnickendam geschonken aan de vereniging.

De officiële overhandiging van het schilderij vond plaats op zaterdag 29 augustus in het Waterlandsmuseum de Speeltoren waar het schilderij vanaf heden ook permanent te bezichtigen zal zijn. I.v.m. de coronamaatregelen was alleen de familie en de pers uitgenodigd. 

De heer Koert Kraak, voorzitter van de vereniging, onthulde samen met de heer Mars het schilderij en sprak een dankwoord uit. De heer Mars zei blij te zijn dat het schilderij in het museum zo’n mooie plaats heeft gekregen en hoopt dat dit extra bezoekers aan zal gaan trekken voor het museum. Uit handen van Klaas Roos ontving de heer Mars, namens de vereniging, een ingelijste foto van het schilderij zodat er bij hem thuis geen kale plek op de muur hoeft te blijven. 

Na een feestelijke toast was de korte plechtigheid voorbij en was het museum een mooie aanwinst rijker. De aquarel is te bewonderen in Waterlandsmuseum de Speeltoren op de begane grond in de ontvangstruimte.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services