Het kloppend hart van Waterland
Live

Alternatieve Dodenherdenking Ilpendam via PIM en internet te volgen

Gepubliceerd: Zondag 03 mei 2020 19:18

Alternatieve Dodenherdenking Ilpendam via PIM en internet te volgen

Foto: Dorpshuis Ilpendam

Een ieder van ons had zich de viering van 75 Jaar Vrijheid anders voorgesteld. Wie had een paar maanden geleden kunnen vermoeden dat het Corona-virus onze hele samenleving op zijn kop zou zetten. Georganiseerde samenkomsten en het organiseren van publieke evenementen waar personen fysiek bij elkaar komen zijn niet toegestaan. Dus ook de traditionele dodenherdenking in het Burgemeester van Oorschotplantsoen kan dit jaar helaas geen doorgang vinden. Om toch stil te kunnen staan bij 75 Jaar Vrijheid is er in Ilpendam gezocht naar een alternatief programma.

Samen met Volksvermaak Ilpendam, Buurt & Clubhuiswerk, de Oudheidkundige Vereniging en Dorpshuis Ilpendam is een kort programma samengesteld. Hier werken o.m. de volgende Ilpendammers aan mee : 

- Carla Leurs [violiste en voormalig concertmeester van het Orkest van het Oosten], 

- Romy Duif [voorleeskampioene van de H.M. van Randwijkschool] en 

- Rob Spil [trompetist Ilpendams Fanfare].


Via de facebooksite van Dorpshuis Ilpendam kunt u vanaf 19:45 uur de uitzending volgen en brengen wij de dodenherdenking bij u thuis of op uw mobiel. Om deze te kunnen bekijken surft u naar : https://www.facebook.com/dorpshuisilpendam/live. U kunt de herdenking ook kijken via Omroep PIM.


U moet er in dit geval wel rekening mee houden dat een uitzending via internet altijd wat vertraging heeft welke op kan lopen tot 30 seconden Dit betekent dat de 2 minuten stilte niet exact om 20:00 uur plaats zal vinden via de internetstream. We eindigen de uitzending zoals we dat ook in ons park zouden doen met het hijsen van de vlag en het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus.


Rob Spil en Frans Ranzijn zullen de Last Post live ten gehore brengen vanaf respectievelijk de Nederlands Hervormde Kerk en de Sint Sebastianuskerk. Tevens willen wij u vragen om - als u in het bezit bent van een vlag - deze zoveel mogelijk overdag halfstok buiten te hangen.


Op 5 mei vragen wij u ook zoveel mogelijk te vlaggen. Wij hopen dat wij op deze manier toch een mogelijkheid hebben gevonden om samen stil te kunnen staan bij 75 Jaar Vrijheid.
 

Bron: Ronald & Ingrid van Delden, Dorpshuis Ilpendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services