Het kloppend hart van Waterland
Live

ALS-patiënt Erwin Out tóch naar Formule 1: ’Ik ben superblij’

Gepubliceerd: Zaterdag 28 augustus 2021 13:59

ALS-patiënt Erwin Out tóch naar Formule 1: ’Ik ben superblij’

Foto: Circuit Zandvoort

De 46-jarige Monnickendammer Erwin Out was uitgeloot voor de racewedstrijden van de F1 op Zandvoort. Maar nu hij vorig jaar te horen kreeg dat hij de dodelijke spier-/zenuwziekte ALS heeft, was de komende editie voor hem de enige kans om samen met zijn zoontje Tycho live de Formule 1 te zien. Gelukkig heeft organisator Dutch Grand Prix hem alsnog vier kaarten gegeven. Erwin: „Ik ben superblij.”

Toen de organisatie van de Grand Prix op Zandvoort vanwege de coronamaatregelen moest besluiten om bijna een kwart van de toegangsbewijzen te annuleren, werden ook de door Erwin aangevraagde kaarten geannuleerd. Dat kon niet anders, legt woordvoerder Simon Keijzer van Dutch GP uit. „Kaarten zonder zitplaatsen moesten van de overheid worden geannuleerd. Erwins gehandicaptenkaart hoorde bij een bestelling met zulke kaarten. Die hele bestelling is in een keer geannuleerd. Dat deden we omdat we families en groepen niet uit elkaar wilden halen.”

In een artikel in het Noordhollands Dagblad deelde Erwin zijn verhaal en dat maakte heel veel los. Erwin kreeg ook van meerdere mensen gratis kaarten aangeboden, zoals bijvoorbeeld van fietshandelaar John van Duin uit Hoogwoud. „De tranen schoten me in de ogen toen ik het artikel over Erwin las. Ik zet me vaker in voor ALS, een vriend van mij is overleden aan deze ziekte. Mijn hart zit er vol van. Dan geef ik die vrijkaarten liever aan Erwin.”

Maar ook de organisator Dutch Grand Prix las het artikel. Zij namen het artikel op als "speciaal verzoek" en besloten Erwin alsnog 4 kaarten te geven zodat hij met zijn hele gezin naar Zandvoort kan. Op Facebook reageerde Erwin: "Goed nieuws!! Zojuist gebeld door Dutch GP. Ik krijg voor zondag kaarten voor op het mindervaliden platform. Super blij mee. Naast de zondag heb ik voor de zaterdag ook super kaarten gekregen via Marco Sombroek . Ik wil iedereen bedanken die zich voor mij heeft ingezet. Ongelooflijk hartverwarmend en geweldig om dit te ervaren".

Bron: NHD

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services