Het kloppend hart van Waterland
Live

Alle starters zijn gefinisht bij de blubberrace in Overleek

Gepubliceerd: Woensdag 03 juli 2024 18:30

Alle starters zijn gefinisht bij de blubberrace in Overleek

Foto: Omroep PIM

Ruim 200 deelnemers kwamen aan de start bij de Blubberrace op zondag 30 juni in Overleek. En, het goede nieuws is, ze zijn ook allemaal gefinisht.

Dat was niet zo logisch als het klinkt, want de weilanden hebben dit voorjaar last gehad van de vele regen en de koeien hebben met hun pootafdrukken gezorgd voor gaten. De kans op blessures was daarbij groter dan andere jaren, maar, vertelde Elly Hopman van de EHBO, de verwachte verstuikingen bleven uit. 

Voor organisator Alex Verweij was dit zijn eerste keer om verantwoordelijk te zijn voor de Blubberrace, maar gelukkig lag het draaiboek al klaar. Belangrijk is om vooral vroeg te beginnen met vrijwilligers te vragen, want bij alle 24 sloten moet iemand staan en dan zijn er nog mensen nodig voor de inschrijvingen, als verkeersregelaar, hapjes en drankjes, etc.

Er stonden bij de start al snel deelnemers klaar die graag vooraan wilden beginnen omdat ze grote ambities hadden om te winnen. Dat is altijd mooi om te zien. Ook mooi is dat een aantal al blij is dat ze meedoen en willen vooral gewoon finishen. Sommigen hadden hun schoenen goed vastgetaped, daaraan zag je de ervaring van andere jaren. Je wilt immers vooral niet je schoenen verliezen onderweg omdat die blijven plakken in de prut. 

Om precies 14.00 uur begon het en iedereen rende als een gek naar de eerste sloot. Daar eenmaal aangekomen zagen we dat bij een aantal rookies de twijfel toesloeg. Moet ik hier overheen, of nog erger, dóórheen? We hoorden dat een meisjesvoetbalteam geen idee had waar ze deze dag naar toe ging. De coach had een verrassing voor de meiden als seizoenafsluiter. Gelukkig voor de coach is er nu de zomerstop zodat de meiden van de schrik en de afkeer kunnen bekomen.

Na de eerste sloot toog PIM naar de laatste sloot, eigenlijk de laatste 2 sloten die dicht bij elkaar lagen, zodat we goed konden zien wie als eersten zouden eindigen. De eindstand bij de heren:
1. Thijs Oussoren (deed er iets meer dan een kwartier over; dus de te kloppen tijd is 15.03)
2. Joeri Borgstein
3. Jurre de Vos
4. Sam Huisman (niet op het podium maar wel bijna (en toeval of niet, bij de meiden was er ook een Huisman op 4)

De laatste van de 106 heren kwam binnen op 42.43, dus best een groot tijdsverschil met nr.1, maar niet iedereen gaat voor de race.

Bij de dames bestond het podium uit:
1. Amy Visser en Marit Noom (kwamen als vriendinnen tegelijk over de finish)
3. Solveigh de Boer

De laatste van de 87 meiden kwam bij 42.37 over de finish.

Na het finishen stonden brandweermannen klaar om de prut van de lichamen af te spuiten. "En we hebben nog vrijwilligers nodig", vertelde Remco Volger.

Of het volgend jaar weer kan worden georganiseerd is onduidelijk, maar liefhebbers kunnen in augustus hoe dan ook meedoen aan de Land over Zand in Broek in Waterland.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services