Het kloppend hart van Waterland
Live

Alle glazen voor Wijnroute 2019 weer verkocht

Gepubliceerd: Donderdag 12 september 2019 10:25

Alle glazen voor Wijnroute 2019 weer verkocht

Op zaterdag 7 september om 09.00 uur werden de wijnglazen verkocht voor de jaarlijkse Wijnroute, die dit jaar op 5 oktober wordt gehouden. De eerste mensen stonden al om 7 uur op de Middendam om zeker van een glas te zijn. De rij is lang om 9 uur, maar iedereen wist uiteindelijk een glas te bemachtigen. En wachten was ook geen straf, want Coffee & Cacao is extra vroeg open om de vroege vogels van koffie en iets lekkers te voorzien.

Op 5 oktober is de jaarlijkse Wijnroute in Monnickendam. Met een gekocht glas met het logo van de Wijnroute 2019, loop je een route langs de middenstand waar je wijn kunt proeven. Wine Affairs regelt de wijn en elke middenstander doet daar zelf de hapjes bij. Een mooi evenement waar veel mensen op af komen, zelfs als ze geen glas hebben.

Er zijn elk jaar 1000 glazen te koop. Dat lijkt veel maar er is altijd meer vraag naar, want de Wijnroute is een succes. Een gezellige avond, wandelend door de oude binnenstad van Monnickendam. Je ontmoet er nieuwe mensen en bekenden en je komt in winkels waar je wellicht nog niet eerder bent geweest. Dan kun je mooi even rondkijken en er later nog eens terugkomen.

Arjan Klein van Wine Affairs vertelt dat er weer speciale wijnen bij zijn. Bij het glas krijg je dan ook een routeboekje met daarin aangegeven welke wijnen er per winkel geschonken worden en hoeveel ze kosten, mocht je er later nog eens zelf een fles van willen kopen.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services