Het kloppend hart van Waterland
Live

Aflevering 2 van ‘PIM blijft thuis maar we nemen u mee op reis’: Indonesië

Gepubliceerd: Vrijdag 30 april 2021 17:18

Aflevering 2 van ‘PIM blijft thuis maar we nemen u mee op reis’: Indonesië

Foto: Omroep PIM

Deze serie gaat over mensen in Waterland die een verhaal hebben over een land ver weg hier vandaan. PIM gaat dit keer naar Tj en Frank. Tj komt uit Bali en Java. Met Frank samen zijn ze daar ook vaak geweest. Ze ruimen daar plastic op en hier in Waterland maken ze Chickensoup for the soul.

Het is mooi weer en we kunnen buiten op een bankje onder een parasolletje praten over Indonesië. Tj is opgegroeid op Bali en heeft in Haarlem gestudeerd. Hier leerde ze Frank kennen. Samen kwamen ze in Monnickendam wonen en hebben twee kinderen. Frank is een ondernemende man en reizend over het Indonesische archipel zag hij dat er veel plastic werd weggegooid op straat en in de rivieren. Ook in de maisvelden. Daar kon de mais niet groeien door al het plastic. Ze hebben dat met kinderen uit de buurt opgeruimd en het plastic is gerecycled tot bouwblokken.

Samen hebben ze het cateringbedrijf Cook Bake Eat Love. Tj bakt en braadt dat het een aard heeft en Frank brengt het in klederdracht rond. We namen dus plaats aan tafel waar allerlei typisch Indonesische hapjes klaar stonden. We hadden het interview een paar dagen voor Koningsdag en ze vertelden dat ze geïnspireerd waren door het boek Chickensoup for the soul. Op Koningsdag gingen ze zelfgemaakte kippensoep rondbrengen naar mensen die dit verdienen of goed kunnen gebruiken. Een mooi gebaar dat door de ontvangers ook zeer werd gewaardeerd, zo hoorden wij bij PIM.

U kunt aflevering 2 van de serie "PIM blijft thuis maar we nemen u mee op reis" elke dag om 13.00 en 20.00 uur bekijken bij Omroep PIM. 


Kent u mensen die ook voor deze serie in aanmerking komen? Stuurt u dan een mailtje naar redactie@omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services