Het kloppend hart van Waterland
Live

Aanstaande zondag 21 mei Happen & Trappen in Waterland

Gepubliceerd: Woensdag 17 mei 2017 12:31

Aanstaande zondag 21 mei Happen & Trappen in Waterland

Aanstaande zondag is het zover. Dan vindt Happen & Trappen in Waterland voor de eerste keer plaats. Een uniek evenement dat een sportieve dag combineert met heerlijke gerechtjes langs de route. En waarvan de opbrengst bovendien voor het goede doel is. Inschrijven kan nog!

Aanstaande zondag kunnen er maximaal 150 deelnemers van start tijdens de eerste editie van Happen & Trappen in Waterland. Starten kan tussen 11.00 en 13.00 uur vanaf het Mirror Paviljoen aan het Hemmeland in Monnickendam. André Boon, mede-organisator namens Rotaryclub Monnickendam: “De inschrijvingen komen al binnen en we willen voorkomen dat mensen voor niets komen. Dus wil je meedoen, schrijf je dan nog even in via www.happenentrappenwaterland.nl.”

Route
De culinaire fietstocht is zo’n 35 kilometer lang en loopt van het Mirror Paviljoen via de Purmer en Ilpendam naar Broek in Waterland. Vanaf daar wordt de weg vervolgd richting Uitdam en Marken, om weer te eindigen bij het Mirror Paviljoen. André: “De culinaire verwennerij start al bij aanvang bij het Mirror Paviljoen, maar daarna zijn er nog 5 stopplaatsen onderweg waar een heerlijk gerechtje geserveerd wordt en wie dat wil kan kiezen voor een aanvullen wijnarrangement. De stopplaatsen zijn duidelijk herkenbaar door de Rotary vlaggen.”

Goede doel
Voor dit evenement is Vluchtelingenwerk Waterland gekozen als goede doel. André: “We willen met de netto- opbrengst van Happen & Trappen het werk van Vluchtelingenwerk Waterland ondersteunen en een actie organiseren ter bevordering van de integratie van de – in Waterland woonachtige – vluchtelingen in de samenleving van Waterland. Zo is de culinaire fietstocht niet alleen een leuke dag weg, maar draagt men ook nog eens bij aan een goed doel. Onze clubleden zetten zich hier geheel vrijwillig voor in.”

Vooraf inschrijven
Deelnemers kunnen zich nog voor dit unieke evenement inschrijven op de speciaal daarvoor bedoelde website www.happenentrappenwaterland.nl. Ook op de dag zelf kan – indien er nog plek is – worden ingeschreven bij het Mirror Paviljoen. Voor meer informatie kan ook gekeken worden op de Facebookpagina www.facebook.com/happenentrappenwaterland.

Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat
ruim 31.500 clubs in 166 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs
vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die
vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Het motto van Rotary ‘Service Above Self’, dient als voorbeeld voor de humanitaire geest van de organisatie. Rotaryclub Monnickendam bestaat uit 31 mannen en 10 vrouwen en komt wekelijks op dinsdagavond bijeen in Hotel Volendam.

Bron: Rotary Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services