Het kloppend hart van Waterland
Live

7e Ronde van Ilpendam wederom in het teken van Only Friends

Gepubliceerd: Dinsdag 06 juni 2017 19:27

7e Ronde van Ilpendam wederom in het teken van Only Friends

De 7e editie van de Ronde van Ilpendam stond dit jaar, net als vorig jaar, geheel in het teken van Only Friends.

Eerste Pinksterdag is het altijd een drukte van belang in Ilpendam. Het is niet alleen van belang voor de Ilpendammers, voor de deelnemers en de organisatie maar vooral voor Only Friends. Elk jaar gaat de opbrengst naar een goed doel. Vorig jaar was het bedrag relatief laag door het slechte weer. Dit jaar werd bij wijze van uitzondering hetzelfde doel een tweede kans gegund.

Only Friends biedt mensen met een beperking de gelegenheid te sporten. Zonder subsidie moeten ze zelf hun broek omhoog houden. Met sponsors, donaties en acties zoals de Ronde van Ilpendam.

De dag begon met goede moed, want de zon scheen gelukkig! Maar al snel werd de organisatie opgeschrikt door de diefstal van spullen die al in een tent waren klaar gezet. Massagetafels en rolkussens, 1000 bananen en flesjes water om uit te delen aan de deelnemers. En een paddestoel voor elektra. Dat was even slikken ja. Maar ze bleven niet bij de pakken neerzitten. Na melding aan de politie stond de organisatie weer strak.

Honderden mensen startten in de ochtend op verschillende tijden aan de fiets-, wandel- en hardlooproutes. Diverse afstanden, dus keus genoeg. Rond het middaguur was het plein alleen nog gevuld met belangstellenden. Al gauw kwamen de eersten binnen. Om 4 uur was her plein al redelijk vol. Gezellig met muziek van 2-Tone erbij. Drankje erbij, sterke verhalen (harde wind tegen) of een massage door een professional of student (volgende week examen, succes vanaf hier!). De kinderloop is echt een wedstrijdje. Kinderen van 0 (in de kinderwagen) tot een jaar of 12 rennen 2,5 km door Ilpendam. De eerste jongen was Rogier en het eerste meisje Lisanne. Top gedaan!

In totaal deden er ruim 600 mensen aan mee. Weer een leuke dag voor alle betrokkenen.

En heeft u iets verdachts gezien in de nacht van zaterdag op zondag? Meld het even bij de politie of bij een van de organisatoren.

Meer informatie over de Ronde van Ilpendam: www.rondevan.ilpendam.com
Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services