Het kloppend hart van Waterland
Live

7e editie wijnroute in teken van Greetje Gutter

Gepubliceerd: Dinsdag 05 september 2017 09:08

7e editie wijnroute in teken van Greetje Gutter

Zaterdagmorgen 2 september moest je vroeg op als je een wijnglas wilde scoren voor de Wijnroute. Er worden 1000 glazen te koop aangeboden en met dit glas kan je tijdens de Wijnroute op 14 oktober langs de middenstand in oud-Monnickendam wijn proeven.

Arjan Klein van Wijnhuis Monnickendam zorgt ervoor dat de 35 locaties voorzien worden van wijnen uit diverse streken. Het is de zevende editie en kenners weten dat je er snel bij moet zijn. De eerste stond al voor half 7 vooraan. De rij vulde zich rap en slingerde door het Zuideinde. Coffee&Cacao deed haar eer aan en schonk koffie en deelde koekjes uit. Diverse winkeliers stonden klaar voor de verkoop, als de Speeltoren 9 uur aangaf.

Mensen met stoeltjes, krukjes en thermoskannen maakten het onderling gezellig. Iemand zei al dat het in de rij wachten al een event op zich was. De zon scheen en gelukkig bleek er voor alle wachtenden een glas te zijn.

Dit jaar ziet het glas er anders uit. Het siert het gezicht van Greetje Gutter. Zij is jarenlang voorzitter van de Winkeliersvereniging geweest en heeft het stokje onlangs overgedragen. Ook was zij een van de drijvende krachten achter de Wijnroute. Dit staat ook te lezen in de folder over de Wijnroute, die iedereen meekreeg. Dus deze editie heet terecht de Greetje Gutter editie. En Greetje zelf? Ze reageerde heel verrast toen Arjan het woord nam en haar toesprak voor het wachtende publiek.

Mocht u nog willen meedoen aan de Wijnroute, dan moeten we u helaas mededelen dat de glazen op zijn. Maar volgend jaar is er natuurlijk weer een Wijnroute. Alleen dan niet met een glas met Greetje erop, een collectors item!
Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services