Het kloppend hart van Waterland
Live

500e Vaardag van Stichting Vaarwens

Gepubliceerd: Zondag 16 juli 2017 10:27

500e Vaardag van Stichting Vaarwens

Foto: Omroep PIM

Afgelopen week was een mijlpaal voor Evert Stel en Inge de Graaf van Stichting Vaarwens: de 500e Vaardag!

Ruim 10 jaar geleden begonnen Inge de Graaf en Evert Stel aan een nieuw leven. Ze verkochten hun bedrijf en Inge wilde als vrijwilligster in een hospice werken. Evert wilde liever met hun nieuwe boot varen. De combinatie leverde Stichting Vaarwens op. Iemand die ziek is, in zijn of haar laatste levensfase en is uitbehandeld en nog een dag wil meevaren op de Meander mag gratis met familie en verzorgers mee. Het schip ligt in Monnickendam en deel van het seizoen in Muiden.

Woensdag goot het van de regen maar dat deerde niemand. We gingen varen. Punt. Rond lunchtijd was de Meander met gasten aan boord in Volendam. Een mevrouw met een hersentumor was de speciale gast van de dag met haar man en dochter, en een aantal verzorgers van Stichting Ambulancewens. Deze stichting zorgt ervoor dat mensen met de ambulance toch nog een uitje naar wens kunnen beleven en werkt veel samen met Stichting Vaarwens.
Rond lunchtijd waren wij van Omroep PIM aanwezig om deze bijzondere mensen te interviewen en te feliciteren met hun 500e vaardag.

Het idee van af en toe eens iemand meenemen voor een dag op het water, heeft zo'n enthousiasme teweeg gebracht dat er veel vaardagen voor Stichting Vaarwens in een jaar zijn. Gelukkig hoeven ze geen mensen teleur te stellen want de Arlinde van Mark en Annemieke Siedenburg is ook regelmatig beschikbaar. Zoals op deze regenachtige dag lag ook de Arlinde in Volendam met aan boord een mevrouw die de Vaarwens beleefde met haar drie dochters.
Beide schepen mogen ook aanmeren bij het Paard van Marken en de gasten krijgen na afloop een USB-stick mee met de foto's vanaf de boot en van het Paard. Een totale beleving.

Om voor continuïteit te zorgen zijn Inge en Evert bezig met een nieuw schip waar ze ook vrijwilligers willen laten meevaren die gasten met een Vaarwens goed en prettig kunnen meenemen en ze een topdag kunnen bezorgen. Daarover volgt later meer!

En gelukkig werd het na lunchtijd droog en brak ook de zon nog door. Toch fijner varen deze 500e keer.

Meer informatie: www.stichtingvaarwens.nlDeel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services