Het kloppend hart van Waterland
Live

5.000 euro voor PIM bij actie 'Help Nederland vooruit' van ING

Gepubliceerd: Zaterdag 10 maart 2018 21:25

5.000 euro voor PIM bij actie 'Help Nederland vooruit' van ING

Foto: Omroep PIM

In Purmerend kreeg het bestuur van Omroep PIM uit handen van Abdel van den Ende, Relatiemanager bij ING Nederland, naar aanleiding van de actie "Help Nederland Vooruit" een cheque ter waarde van 5000 euro uitgereikt.

“Help Nederland Vooruit” is een initiatief van de ING. In het ING Nederland Fonds wordt jaarlijks een som geld gestopt om te verdelen over maatschappelijke activiteiten in Nederland. In het najaar van 2017 is de kandidaatstelling geopend en hebben honderden organisaties zich gemeld bij de ING. De alerte penningmeester van PIM, Bertien ven der Kolk, heeft daarop direct gereageerd.

In totaal zijn er uit al die aanmeldingen maar liefst 260 organisaties geselecteerd die in verschillende regio's doorgingen naar de stemronde. Uit de vele aanmeldingen in onze regio zijn uiteindelijk slechts 5 initiatieven geselecteerd voor de volgende fase. De vreugde was dan ook heel groot toen in januari 2018 de mededeling kwam dat omroep PIM bij de 5 geselecteerden was.

Onder deze 5 geselecteerden werden bedragen verdeeld van 1000 tot maar liefst 5000 euro. Voorwaarde was dat er minimaal 50 stemmen werden binnengehaald en als dat gelukt was, dan was er al minimaal een bedrag van 1000 euro gewonnen.

Dus nu begon het echte lobbywerk. Via een website kon je per e-mailadres éénmaal een stem uitbrengen op een van de kandidaten. Via de website, Facebook, en via heel veel vrienden van PIM werd opgeroepen om te stemmen op PIM. En bij de uitreiking bleek dat er tussen 22 januari en 11 februari maar liefst 526 maal op PIM was gestemd. Je kunt dus wel zeggen dat de actie zeer geslaagd is.

In het kantoor van de ING in Purmerend waren ook de vier andere kandidaten uitgenodigd. De spanning werd opgevoerd door te beginnen bij nummer 5 en zo naar boven. Toen de nummer 2 niet PIM bleek te zijn was duidelijk dat onze lokale omroep PIM met € 5000 naar huis kon gaan. Een heel mooi en groot bedrag dat gebruikt gaat worden voor de aanschaf van nieuwe camera’s.

De volledige uitslag is als volgt:
1. Omroep PIM, Waterland € 5000
2. Dentists for Humanity Amsterdam Noord € 3000
3. De Groene Boerderij, Landsmeer € 2000
4. Voedseltuin IJplein, Amsterdam Noord € 1500
5. On and Backstage, Amsterdam Noord € 1000

Het bestuur en alle vrijwilligers van PIM zijn dolblij met de cheque van € 5000 en zien dat niet alleen als financiële impuls, maar ook als waardering voor ons vrijwilligerswerk. Wij willen dan ook iedereen die op PIM heeft gestemd heel erg bedanken voor hun steun!


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services