Het kloppend hart van Waterland
Live

40e Avondvierdaagse Monnickendam weer zeer geslaagd

Gepubliceerd: Vrijdag 24 mei 2019 12:10

40e Avondvierdaagse Monnickendam weer zeer geslaagd

Van maandag 20 tot en met donderdag 23 mei werd in Monnickendam weer de Avond4daagse gelopen. Een groot evenement waar elk jaar dankzij de inzet van de vrijwilligers van de Stichting Avond4daagse Monnickendam vele honderden kinderen van alle basisscholen aan meedoen.

De Avond4daagse is een initiatief van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), de grootste wandelorganisatie van Nederland. Dit jaar werd op meer dan 600 plekken een Avondvierdaagse georganiseerd. Met ook dit jaar weer vele honderden deelnemers is de Avondvierdaagse het grootste sportief/recreatief evenement in Waterland.

Dit jaar deden in Monnickendam zo'n 400 wandelaars (voornamelijk kinderen en hun begeleiders) mee aan deze speciale editie. Niet alleen speciaal vanwege het feit dat het maar liefste de 40e editie was, maar ook omdat de gemeente Waterland zoveel mogelijk deelnemersbewust wilde maken van het belang van een schone omgeving en het voorkomen van zwerfafval. De zogenaamde "schone Avond4daagse" was geboren.

Voor deze speciale editie was niet alleen burgemeester Kroon op maandag aanwezig om het startschot te geven, maar ook wethouder Astrid van de Weijenberg van Milieu,was aanwezig om het belang van een “schone” Avond4daagse te benadrukken. Zo riep de gemeente bijvoorbeeld op om een herbruikbare drinkfles mee te nemen in plaats van plastic wegwerpflesjes. Ook deelde de wethouder kaarten voor de zwerfafvalbingo en afvalzakken uit. Elke etappen van de Avond4daagse konden kinderen hiermee prijzen winnen. Daarnaast liepen er iedere avond twee ‘Party Prikkers’ mee in de wandeltocht. Deze opvallende figuren vroegen op een ludieke manier aandacht voor een schone Avond4daagse.

De laatste paar jaar is het Bernard Nieuwentijt College het start- en eindpunt van alle etappes van de Avondvierdaagse. De laatste avond is traditioneel de avond waarbij de route via het Hemmeland loopt, alwaar muziekvereniging Olympia Con Brio de stoet voorgaat voor het laatste stuk van de route. Sinds een aantal jaar wordt ook opgeroepen om voor de laatste avond ook vooral verkleed te komen. Een groot aantal kinderen gaf hier gehoor aan. En voor de lopers wacht er ook altijd weer de traditionele bos bloemen van de massaal toegestroomde familie en kennissen. Maar het mooiste kado is natuurlijk de ultieme beloning: de officiële KWBN Avond4daagse medaille.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services