Het kloppend hart van Waterland
Live

30e editie van de Marker Havenfeesten was er weer een om nooit te vergeten

Gepubliceerd: Zaterdag 29 juni 2019 08:44

30e editie van de Marker Havenfeesten was er weer een om nooit te vergeten

Foto: Pieter Pereboom

Het was al weer de 30e keer dat op Marken de Marker Havenfeesten werden georganiseerd. En ook deze editie kan de boeken in als een zeer geslaagde editie!

Het programma van het jaarlijkse lange weekend vol leuke activiteiten is de afgelopen jaren redelijk ongewijzigd gebleven. Zo staat de donderdagavond voorafgaand aan het weekend in het teken van het Marker Havenfeesten Jeu de Boules. Jan Commandeur wist dit jaar de titel in de wacht te slepen door in de finale met 13-8 te winnen van z'n echtgenote Pietertje. Ook wordt er op de donderdagavond, tijdens de Sport en Spel avond, in de tent in de haven bridge gespeeld. Tineke Tamminga en Jolanda Zeeman wisten de wedstrijd te winnen.

Op de vrijdag staat de dag voor een groot deel in het teken van de kinderen. Zo kwam er dit jaar niet alleen een goochelaar voor de kinderen van alle groepen van de basisschool, maar ook staat traditiegetrouw de Marker Havenfeesten Kinderplaybackshow. Ryan en Rens wisten die te winnen met hun optreden als Blues Brothers. Na de Kinderplaybackshow werd het podium in de feesttent in gebruik genomen door een aantal Marker Bands en ging het feest tot in de kleine uurtjes door.

Lang uitgeslapen kon er niet worden, want op zaterdag werd al vroeg begonnen met Heel Mérèke Bakt. De opbrengst van de verkoop van de heerlijke ' Mérèker toart' wordt altijd aan een goed doel geschonken, en dit jaar was dat een zeer lokaal goed doel. Want dit jaar werd er gedurende de Marker Havenfeesten op verschillende momenten geld opgehaald voor de gedupeerden van de brand op de Kets van 31 mei van dit jaar. In totaal werd er tijdens de Havenfeesten maar liefst € 2.568,50 opgehaald voor dit goede doel.

Winnaar van Heel Mérèke Bakt werd 'Ierland". Alle deelnemers doen immers mee onder een schuilnaam om op die manier de jurering zo eerlijk mogelijk te maken, en aangezien dit jaar de bakwedstrijd in het teken stond van Groot-Brittannie deden alle deelnemers mee onder een schuilnaam gerelateerd aan het thema. Ierland won, gevolgd door Hern en Jersey. En dat was niet het enige lekkere eten wat op zaterdag gejureerd wordt, want ook de deelnemers aan de jaarlijkse Palingrookwedstrijd deden hun uiterste best om de winst in de wacht te slepen. Logisch natuurlijk, want de winnaar van de wedstrijd mag zich een jaar lang de Beste Palingroker van Marken noemen.

Na de braderie en de sportmiddag werd de avond weer in de stijl van de Havenfeesten afgesloten, namelijk met een enorm feest in de feesttent met diverse spetterende optredens. Dit jaar waren er optredens van de band “J-Nius”, Dries Roelvink, Frenna, en Back to Waterloo – ABBA.Op de laatste dag van de Marker Havenfeesten werd, zoals elk jaar, begonnen met de kerkdienst die op de zondag van de Havenfeesten elk jaar wordt gehouden in de feesttent op de haven. Na de kerkdienst is het meteen al weer tijd voor muziek. Eerst tijdens het zogenaamde British Coffeehouse waaraan diverse orkesten deelnamen en de band Postman & The Ramblers een optreden verzorgde. En na afloop nam de band Johnny Mates Irish Gold het over, gevolgd door The Blue Monday Band. Maar uiteindelijk moet er ook een optreden zijn om de Marker Havenfeesten in stijl af te sluiten. En tja... dat kun je aan Kees & Ko wel overlaten.

 

En daarmee kwam een einde aan de 30 editie van de Marker Havenfeesten. Een van de grootste feestjes in de gemeente...

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services