Het kloppend hart van Waterland
Live

30 jaar Waterlands Klassiek bij Bakkerij Kees Gutter

Gepubliceerd: Vrijdag 25 oktober 2019 16:41

30 jaar Waterlands Klassiek bij Bakkerij Kees Gutter

Foto: Bakkerij Kees Gutter

Tegenwoordig is er bij elke bakker wel meergranen brood te koop. Dat was 30 jaar geleden, toen Kees Gutter het ‘Waterlands Klassiek’ meergranenbrood introduceerde, wel anders. Dit jubileum is voor de bakker van Waterlands dan ook alle reden voor een feestje!

Dertig jaar geleden was er keus uit wit, bruin of volkoren brood. Meer smaken waren er niet. Bakkerij Kees Gutter bedacht toen het Waterlands Klassiek. Meergranen brood met twee verschillende helften. In die tijd onderscheidend, maar ook vandaag de dag nog steeds uniek! Het brood is sindsdien onverminderd populair. En als je al 30 jaar zo succesvol bent, dan kan het niet anders dan dat het gewoon een lekker brood is.

Smaak
De korst geeft het brood de meeste smaak. Dankzij die korst smaken de twee helften, gemaakt van hetzelfde meergranendeeg, écht anders. Het brood is gemaakt op basis van bloem en is dus geen volkoren brood. In de smaak komen de gezonde granen duidelijk naar voren. Die knapperige korst krijgen de ‘twee halfjes in één zak’ niet zomaar. De bakkers van Kees dopen beide helften eerst handmatig in een mengsel, voordat ze samen in de pan gaan om gebakken te worden. In de loop der jaren is het assortiment Waterlands brood uitgebreid met vijf andere soorten: licht, donker, pompoen, volkoren en walnoot. Maar hoe lekker deze broden ook zijn, Waterlands Klassiek blijft de grote winnaar!

Acties
Volgend jaar bestaat Bakkerij Kees Gutter 60 jaar. Het Waterlands Klassiek gaat dus al de helft van het bestaan mee. Om dat te vieren heeft de Bakker van Waterlands de komende tijd leuke acties, waaronder een Rad van Avontuur, aanbiedingen, kleurplaten voor de kleintjes en veel andere leuke dingen. In de winkels, maar ook op de Facebookpagina van Bakkerij Kees Gutter kom je meer te weten over deze feestelijkheden.

Over Kees Gutter
Kees Gutter (www.keesgutter.nl) is al bijna 60 jaar dé bakker van Waterlands met in totaal 6 vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam-Noord.

Bron: Bakkerij Kees Gutter

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services