Het kloppend hart van Waterland
Live

3 stoere meiden zijn Supporter van Schoon!

Gepubliceerd: Zaterdag 03 februari 2018 20:56

3 stoere meiden zijn Supporter van Schoon!

Foto: Omroep PIM

De meiden Charlotte, Rosa en Charlotte zijn niet alleen goede vriendinnen maar ook Supporter van Schoon. Samen gaan de meiden vaak op pad in Monnickendam op zoek naar zwerfafval. Gewapend met een grijper, handschoenen en hun gele vestje dragen zij hun steentje bij aan een schone natuur.

Supporter van Schoon is een initiatief van NederlandSchoon. Iedereen kan zich hier voor aanmelden op de website www.supportervanschoon.nl. Via de website kun je handschoenen, vuilniszakken en een opvallend geel hesje aanvragen.

Omroep PIM ging met de meiden op pad langs De Speeltuin en verzorgingstehuis Swaensborch. Vooral bij Swaensborch troffen ze veel zwerfafval aan welke veroorzaakt wordt door hangjongeren. Hoewel de bewoners zich storen aan het zwerfafval voelen ze zich ook veiliger dankzij de jongeren. De jongeren kunnen namelijk een oogje in het zeil houden tegen bijvoorbeeld woninginbraak.

Ook kwamen de meiden tot een conclusie: als er meer prullenbakken in Waterland geplaatst worden zal er ook minder zwerfafval in de natuur blijven liggen. Met die conclusie op zak gingen de meiden op bezoek bij de burgemeester. De burgemeester sprak haar waardering uit richting de meiden en hoopt dat ze door gaan met hun actie.

Charlotte, Rosa en Charlotte doen ook een oproep aan alle kinderen in Waterland: meld je aan als Supporter van Schoon en help mee om het zwerfafval in Waterland tegen te gaan. En mocht er geen prullenbak in de buurt zijn stop je afval dan even in je zak totdat je een prullenbak tegenkomt.

Zaterdag 24 maart is het Landelijke Opschoondag. Ook in Waterland gaan die dag veel mensen op pad om zwerfafval op te ruimen. Meer informatie rondom de Landelijke Opschoondag in Waterland worden binnenkort op Omroep PIM gepubliceerd.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services