Het kloppend hart van Waterland
Live

2e Monnickendammer Visdagen weer een feestje

Gepubliceerd: Zaterdag 22 juli 2017 14:16

2e Monnickendammer Visdagen weer een feestje

Foto: Nico Oussoren

Het is een drukte van belang aan de historische binnenhaven van Monnickendam, waar nu al voor de tweede keer op vrijdag de Monnickendammer Visdagen plaatsvonden.

Ook deze zomer weten lokale, nationale en internationale bezoekers de weg naar het evenement goed te vinden en worden zij verrast door het diverse aanbod, het spektakel, de gezellige sfeer en de vrolijke noot van de verschillende koren.

Op 14 juli trapte het evenement af met de eerste van zes Monnickendammer Visdagen en hoewel het weer zich niet helemaal van zijn beste kant liet zien, zat de sfeer er aardig in. De temperatuur was goed en een paar druppels regen weerhield Meezingkoor Waterland er niet van om uit volle borst verschillende zeemansliederen te laten horen. Tussen de buitjes door kwamen bezoekers kijken bij de diverse oude ambachten, lieten zij zich een visje goed smaken en vond de kleinschalige streekmarkt gretig aftrek. En tussen het publiek door waren kinderen heerlijk aan het grutten met oud-Hollandse spelletjes.

Visafslag
In visafslag De Stegh snelde het publiek toe bij het horen van de bel. De vis werd vanaf de Volendammer botter aan wal gebracht en bezoekers aasten op een heerlijk versgerookte makreel. Met een grote glimlach werd het publiek meegenomen in de sfeer van weleer. De spanning was om te snijden bij het afslaan van de vis, maar veel handelaren gingen met een makreel tegen vriendenprijs de deur uit. Ook de rondleidingen werden goed bezocht en gaven de bezoekers een goed beeld van Monnickendam toen het nog floreerde als handels- en visverwerkingsstadje aan de Gouwzee.

Wat komen gaat
Ook de komende vrijdagen kunnen bezoekers van 11.00 – 17.00 uur genieten van al het moois dat de Visdagen te bieden hebben. Oude ambachten, visrokers, straattheater, exposities, rondleidingen, een kleinschalige streekmarkt; bezoekers komen ogen en oren tekort deze dagen. Deze vrijdag was zangkoor De Blonde Lokken aanwezig om het evenement van bijpassende muziek te voorzien, en op 28 juli laat Zeemanskoor Ahoy uit Abcoude van zich horen en de week erna op 4 augustus is het de beurt aan het Amsterdams Havenkoor. De Monnickendammer Visdagen beloven stuk voor stuk een feestje te worden!

Locatie
De Monnickendammer Visdagen spelen zich af rond de historische binnenhaven van Monnickendam, aan de Gooische Kaai, het Schulpzand, de Lange Brug, de Stegh en voormalige visrokerij ‘Lange Ben’. Voor het gehele programma en exacte locaties en tijden ga je naar www.monnickendammervisdagen.nl. Parkeren kan het beste aan de rand van de binnenstad, zoals op het Bolwerk, aan de Pierebaan of op het Hemmeland.

Bron: Stichting Monnickendammer VisdagenDeel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services