Het kloppend hart van Waterland
Live

2e editie Soundbites Festival op zaterdag 22 september

Gepubliceerd: Maandag 10 september 2018 20:15

2e editie Soundbites Festival op zaterdag 22 september

Foto: Omroep PIM

Op zaterdag 22 september is het zover: dan vindt van 17.00 uur tot 21.00 uur de tweede editie van het Soundbites Festival plaats. Ruim 20 Sounds – bands, muzikanten, zangers en zangeressen – en vrijwel evenveel Bites – lekkere hapjes en drankjes – zorgen er tijdens deze vier uur, dat u zich zal vermaken.

Muzikale deelnemers
De organisatie van het Soundbites Festival startte al dit voorjaar met het werven van nieuwe deelnemers. Bekende Waterlandse namen als Happy Flower Singers, bigband the Notorious Monks en Drost en Zetzema. Ook de winnaar van de Grote Prijs van Nederland van 2016, One Clueless Friend, is erbij. Het maakt nietuit hoe bekend de deelnemers zijn, het gaat er uiteraard om hoe goed ze zijn. Er is van alles: van salsa tot rock, van singer-songwriters en Hollandse meezingers tot zilte zeemansliederen en close harmony.

Diverse keukens
Voor de Bites komen er heel veel verschillende keukens. Waterland heeft zoveel te bieden! Er is Indonesisch eten, lokaal gebrouwen bier, pizza, sushi, broodjes pulled pork en nog veel meer. Voor kinderen zijn er poffertjes en limonade op het veldje achter de Lutherse Kerk en op verschillende locaties wordt er ook frisdrank geschonken. De Monnickendamse stadsdichter Ate Vegter zal dit jaar weer met zijn bijzondere regels bij elke locatie de sounds en bites aan u voorstellen.

Locaties
Als ‘festivalterrein’ is er gekozen voor diverse locaties in het centrum van Monnickendam, in het gebied van de Gooische Kaai, ’t Prooyen, Zuideindermolensteeg, Zuideinde (bijvoorbeeld bij Bril & Lens en Coffee & Cacao), de Beestenmarkt en straten ertussen. Ook nu weer is het Soundbites Festival gratis toegankelijk, maar voor het eten en drinken dient (natuurlijk) wel te worden betaald. Daarbij wordt er aan de bezoekers vriendelijk gevraagd om een donatie te doen, om te helpen de kosten te dekken.

Vrijwilligers
Wilt u tijdens het Soundbites Festival helpen als vrijwilliger? De organisatie kan nog wel wat mensen gebruiken. Wat kunt u doen? Ze zoeken handige mensen voor bijvoorbeeld het plaatsen van de aankleding, het opzetten en (na afloop weer afbreken) van podia en tenten, het bemensen van de kramen voor het uitdelen van eten en drinken voor de artiesten, en voor het collecteren. Meld u aan via soundbitesfestival@gmail.com.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg het festival op: www.facebook.com/soundbitesfestival.
 
Bron: Organisatie Soundbites Festival
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services