Het kloppend hart van Waterland
Live

24e Korendag Monnickendam was weer een happening!

Gepubliceerd: Zondag 09 juni 2019 11:15

24e Korendag Monnickendam was weer een happening!

Foto: Nico Oussoren

Op zaterdag 25 mei organiseerde de Cantorij Monnickendam voor de 24e keer haar Korendag. Het werd weer een grootse happening!

Uit de enorme belangstelling die in de loop der jaren is ontstaan, blijkt hoezeer er wordt genoten van de verscheidenheid aan koorzang. Ook de pers laat zich lovend uit over de muzikale prestaties en de gezellige sfeer in de stad Monnnickendam en noemt het “Een muzikale traditie die in ere gehouden moet worden”. En in ere gehouden werd het zeker, want het werd weer een zonovergoten zangfestijn in de binnenstad van Monnickendam.

In totaal deden er dit jaar zo'n 75 koren mee die allemaal de gelegenheid kregen om 25 minuten uit eigen repertoire te zingen. Het accent van de Korendag ligt vooral op het stimuleren van de koorzang en op het interesseren van meer mensen voor het gezamenlijk musiceren. Veel van de koren deden al eerder mee aan Korendag, en sommigen zelfs ieder jaar.

Bezoekers konden met hun toegangsbewijs de gehele dag alle locaties bezoeken. En velen van hen kwamen aan het eind van Korendag naar de traditionele slotmanifestatie in de Grote Kerk waaraan medewerking werd verleend door Muziekvereniging Juliana van Marken.

We verheugen ons nu al op de jubileumeditie van volgend jaar!


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services