Het kloppend hart van Waterland
Live

19 fietsers beklimmen Mont Ventoux voor Huis aan het Water

Gepubliceerd: Woensdag 15 september 2021 10:27

19 fietsers beklimmen Mont Ventoux voor Huis aan het Water

Foto: Omroep PIM

Nadat wandelaars op de eerste dag van het evenement de Mont Ventoux hadden beklommen was het op vrijdag 3 september de beurt aan fietsers om de berg te beklimmen.

300 fietsers meldden zich aan om zowel voor KWF Kankerbestrijding als voor hun eigen lokale goede doel geld op te halen. Vanuit Stichting Huis aan het Water deden er 19 fietsers mee. 

De dag begon met een officiële ceremonie op het plein in Sault, Frankrijk, 26 kilometer en 1200 hoogtemeters verwijderd van de Mont Ventoux. Daarna werden de fietsers in groepen losgelaten. Het gaat er niet om wie als snelste de finish bereikt, iedereen die mee doet heeft zijn eigen beweegredenen maar allemaal hebben ze hetzelfde doel: geld ophalen voor het goede doel.

De organisatie van het evenement ligt in handen van Groot Verzet Tegen Kanker en via dit evenement wordt er geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding, daarnaast mag elke deelnemer zijn eigen kanker gerelateerde goede doel kiezen. Zo gaat 60% van de totale opbrengst naar KWF Kankerbestrijding en 40% naar een lokaal goed doel, bijvoorbeeld Huis aan het Water. 

Het KWF besteed haar bedrag aan onderzoeken naar de bestrijding van de ziekte kanker. Onderzoekers benaderen KWF Kankerbestrijding met de vraag of zij hun onderzoek willen subsidiëren. Hiervoor moeten zij duidelijk aangeven wat zij willen onderzoeken en wat de haalbaarheid van het onderzoek is. Voor dit jaar heeft het KWF 2 onderzoeken uitgekozen welke subsidie ontvangen: Behandeling op maat in de psychologische kankerzorg van dr. Annemarie Braamse, en de rol van DNA-schadeherstel in kanker van dr. Roland Kuiper

Het draaiend houden van Stichting Huis aan het Water gebeurt op basis van giften en in beperkte mate van subsidies. Omdat de totale opbrengst nog niet bekend is zal Huis aan het Water op een later tijdstip een gerichte bestemming kiezen.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services