Het kloppend hart van Waterland
Live

15 jaar Stichting Vaarwens

Gepubliceerd: Zaterdag 02 april 2022 13:26

15 jaar Stichting Vaarwens

Stichting Vaarwens bestaat maar liefst 15 jaar! Een prachtige mijlpaal waarover PIM in gesprek ging met Evert Stel en Inge de Graaf, die 15 jaar geleden samen begonnen aan dit avontuur.

In 2007 besloten Evert en Inge om mensen die 'uitbehandeld' waren een Vaardag aan te bieden met hun naasten. Dat hebben ze vele jaren gedaan met hun eigen boot, Meander V, waarop ze sinds 2003 zelf woonden. Het idee was om dit een aantal weken per jaar te doen, maar inmiddels zijn er gedurende het gehele jaar wekelijks Vaarwensen.

Dit gebeurt nu met het schip Vaarwens, die in 2020 in gebruik is genomen. Op een gegeven moment kon niet meer aan de vraag aan Vaarwensen voldaan worden en toen is in overleg met het stichtingsbestuur besloten om te gaan sparen voor een geheel aangepast schip dat 365 dagen per jaar beschikbaar zou zijn voor Vaarwensen. Daar was veel geld voor nodig, maar door vele acties en vele sponsoren is het geld, en dus het schip, er uiteindelijk gekomen.

Evert: "Vijftien jaar geleden is Stichting Vaarwens vanuit een idee ontstaan en we kunnen zeggen dat Vaarwens in die jaren een mooie, stabiele, professionele stichting is geworden. Een idee, dat zo onwerkelijk klonk maar zo werkelijk is geworden. Door positiviteit is Vaarwens in de afgelopen 15 jaar geworden tot wat het nu is en met die positiviteit gaan we door. Het vervullen van wensen voor diegene die niet veel meer te wensen hebben. Daar is ons alles aan gelegen."

Het jubileum werd voorafgaand aan de vaartocht gevierd met taart samen met de gasten en de bemanning. Heeft u een wens of kent u iemand die voor een wens in aanmerking komt? Kijk dan op de website van Stichting Vaarwens: www.stichtingvaarwens.nl. Bellen kan ook 020-2441092.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services