Het kloppend hart van Waterland
Live

15 jaar Jazz in Monnickendam gevierd met spetterend optreden Dutch Swing College Band

Gepubliceerd: Zaterdag 14 oktober 2017 12:00

15 jaar Jazz in Monnickendam gevierd met spetterend optreden Dutch Swing College Band

Foto: Omroep PIM

Jazz in Monnickendam, is al jaren een fenomeen op de tweede zondag van de maand. De laatste jaren staat dit bekend als Jazz in the Mirror.

Diverse bands, orkesten, pianisten en allerlei andere jazzmuzikanten hebben hun weg gevonden naar de Mirror op het Hemmeland in Monnickendam en traden daar op zondag om 16.00 uur op. Erna jammen door lokale zangers, zangeressen en muzikanten. Met bezoekers aan de bar, op het terras of op de dansvloer. Sommigen komen elke maand, anderen zo af en toe. En dit is niet afgelopen maar wordt hopelijk nog lang voortgezet, zo sprak Arjan de Bood, pianist en in de organisatie.

Met 15 jaar is een mijlpaal bereikt die gevierd moet worden. Hoe kan dat beter dan de langst spelende professionele band van de wereld te vragen op te treden? De Dutch Swing College Band, opgericht op 5 mei 1945, zorgde voor een record publiek bij dit jubileumconcert voor Jazz in the Mirror met ruim 300 enthousiaste bezoekers.

Niet om 16.00 uur maar om 20.00 uur begon het dit keer. Bij de inloop waren de 'vaste jammers' aan het spelen, zodat je meteen in de stemming kwam. Arjan de Bood opende met loco-burgemeester Laura Bromet de swingende avond.

De band speelde fantastisch. Ben Kaper, de bandleider was slecht bij stem (maar geen probleem met de klarinet), waardoor we de bassist interviewden. Adrie Braat woont toevallig ook nog in Monnickendam en kon niet verklappen wat ze gingen spelen, maar het was een afwisselend optreden van bekende nummers en wellicht ook wat minder bekend repertoire met tussendoor solo's van de blazers, van de banjospeler, de bassist en vooral de drummer, weergaloos.

Aan het eind een medley met onder andere 'When the saints' bracht het publiek tot staande ovatie.
En? Hebben ze het?
Rythm?
Is de paus katholiek?!Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services