Het kloppend hart van Waterland
Live

140 deelnemers aan Fitheidstest 60+

Gepubliceerd: Vrijdag 02 augustus 2019 15:25

140 deelnemers aan Fitheidstest 60+

Foto: Omroep PIM

Team Sportservice, Fysiogroep Waterland, WonenPlus, Zorg voor Waterland en de gemeente Waterland organiseerden in De Bolder in Monnickendam de Fitheidstest 60+. Zo'n 140 deelnemers kwamen op de Fitheidstest af.

De organiserende partijen willen graag ondersteuning bieden bij een gezonde leefstijl en nodigden daarom alle 60-plussers in de gemeente Waterland om deel te nemen aan de Fitheidstest 60+. Tijdens deze test werden een aantal fitheidsaspecten gemeten, zoals onder andere balans, kracht, uithoudingsvermogen, bloeddruk en bloedglucosespiegel. En daarnaast kon ook het BMI en het vetpercentage van de deelnemers gemeten worden. Na afloop van de test had een ieder een compleet beeld van zijn/haar eigen fitheid en kreeg men een beweegadvies. 

Met het beweegadvies op zak kon de Beweegmarkt bezocht worden. Daar waren verschillende lokale sportverenigingen aanwezig die introductielessen gaven. Zo kon elke bezoeker een beeld krijgen van het sportaanbod in de gemeente Waterland. Maar ook waren onder andere de thuiszorgorganisaties, podoloog, ergotherapeut en diëtist aanwezig.Met zo'n 140 deelnemers was het een zeer geslaagde dag!

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services