Het kloppend hart van Waterland
Live

1100 fietsers doen mee aan eerste editie Ronde van de Stelling van Amsterdam

Gepubliceerd: Zondag 22 augustus 2021 18:33

1100 fietsers doen mee aan eerste editie Ronde van de Stelling van Amsterdam

Foto: Le Champion

Het was een bewonderenswaardig beeld vandaag: bijna 1.100 fietsers die slingerden over de oude verdedigingslinie van Amsterdam. Tijdens de eerste editie van de Ronde van Stelling van Amsterdam kwamen de deelnemers in Uitgeest en Uithoorn bij elkaar om de Stelling van Amsterdam al fietsend te bewonderen. Zij konden hierbij kiezen uit routes van 25, 65, 120 óf 170 km. De Stelling van Amsterdam prijkt in 2021 maar liefst 25 jaar op de Unesco Werelderfgoedlijst.

De Ronde van de Stelling van Amsterdam is het nieuwste fietsevenement van organisator Le Champion. Met de juiste maatregelen kwamen bij de eerste editie een flink aantal fietsliefhebbers kennis maken met het weidse en groene waterlandschap in en om Amsterdam. Na het startschot van de gedeputeerde Ilse Zaal van de Provincie Noord-Holland konden de deelnemers beginnen aan hun toertocht langs een ring van forten. De langste afstand pakte een groot deel van de Stelling van Amsterdam, die in totaal 135 km lang is en tussen 1880 en 1914 is aangelegd. Tijdens het fietsen over de liniedijken was er een fantastisch uitzicht op de forten, sluizen en vestingsteden.


Niet alleen zat de route vol oogstrelende uitzichten, ook de verzorgingsposten waren in stijl uitgekozen. Onder andere het luchtoorlogsmuseum in Assendelft, Fort Spijkerboor, Fort Hoofddorp en Fort aan de Ossenmarkt in Weesp zorgden voor de nodige sfeer én een stuk geschiedenis. In samenwerking met Landschap Noord-Holland konden de deelnemers op een aantal forten kennismaken met de bijzondere natuur en dieren. Bij de posten kon goed bijgetankt worden met de ruime verzorging en daarna kon er weer met een glimlach samen verder gefietst worden. Alleen de vertrouwde gele pijlen van Le Champion hoefden gevolgd te worden om de finish te bereiken.


Met de introductie van de succesvolle eerste editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam heeft Le Champion de organisatie van het vroegere Rondje Stelling van UWTC Uithoorn en RTC Hoofddorp overgenomen. Deze fietsverenigingen organiseerden het evenement sinds 2012 meerdere keren. Daarnaast kon organisator Le Champion het officiële goede doel Landschap Noord-Holland verblijden met een cheque van € 988,50. Dit bedrag werd door bestuurslid Tom Krijns van Le Champion ter plekke spontaan afgerond naar € 1.000,-. Met deze prachtige opbrengst kan Landschap Noord-Holland zich verder inzetten voor bescherming en behoud van natuur, waardevolle landschappen en cultuurhistorisch erfgoed in Noord-Holland.


Editie 2022
De tweede editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam vindt plaats op zondag 21 augustus 2022. Kijk voor meer informatie over de fietsevenementen van Le Champion op www.lechampion.nl. Het eerstvolgende fietsevenement van Le Champion is de Kastelentocht op zondag 5 september vanuit Baarn.

 

Bron: Le Champion

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services