Het kloppend hart van Waterland
Live

1000e Vaarwens van Stichting Vaarwens

Gepubliceerd: Vrijdag 29 april 2022 08:54

1000e Vaarwens van Stichting Vaarwens

Foto: Vaarwens

Onlangs vierde Stichting Vaarwens haar 15-jarig bestaan. En op dinsdag 26 april 2022 was er een volgende mijlpaal: de 1000e Vaarwens!

Stichting Vaarwens, in 2007 opgericht door Evert Stel en Inge de Graaf, verzorgt gratis individuele dagtochten met mensen die in hun laatste levensfase verkeren. 

De 1000e Vaarwens is een spoedwens. Karin, de dochter van Henk (geboren in 1937), vertelt dat bij haar vader longkanker is geconstateerd en dat het met zijn gezondheid snel achteruit gaat. Zijn vrouw Kiki, de bonusmoeder van Karin, moest met spoed uit huis geplaatst worden en woont nu in een woongroep voor dementerende ouderen. Zij is rolstoelafhankelijk. De laatste wens van Henk is om nog een laatste keer samen met zijn vrouw, die hij erg mist, te varen, haar te knuffelen en vast te kunnen houden.

Direct wordt er een afspraak gepland want het is vijf voor twaalf voor Henk, die in een hospice in Utrecht ligt. De enige dag die nog open stond deze week was dinsdag 26 april: de 1000e Wensdag!

Het gehele verslag van deze emotionele 1000e Vaarwens is te lezen op de website van Stichting Vaarwens: www.stichtingvaarwens.nl.

Bron: Stichting Vaarwens

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services