Het kloppend hart van Waterland
Live

't Voetlicht bracht tien uitverkochte sfeervolle lichtwandelingen

Gepubliceerd: Woensdag 25 december 2019 13:11

't Voetlicht bracht tien uitverkochte sfeervolle lichtwandelingen

Foto: Floris Zeeman

Waar overal in het land rond deze tijd lichtroutes worden uitgezet doet toneelvereniging ’t Voetlicht uit Marken het net even anders. Afgelopen twee weekenden gaven zij tien uitverkochte lichtwandelingen waarin afwisselend gezongen en gespeeld werd op mooi uitgelichte locaties over twee terpen.

Op subtiele wijze werd aan de actuele thema’s van onze tijd gerefereerd. De opening was voor daklozen bij het Hotel Hof van Marken die in ‘het geluid van stilte’ hun wanhoop ten gehore brachten. Waarna iedereen een kop warme erwtensoep kreeg van het Leger des Heils. Vervolgens werd er in Het Hotel door drie wijzen verkondigd waarom de ster gevolgd diende te worden en leidden zij het publiek over een ‘yellow brick road’ van lichtjes naar ‘HET LICHT’. De herders die bij de schapen in het veld bivakkeerden vertelden ons over de eenvoud en waarachtigheid van het leven en werken in de natuur.

Bijzonder indrukwekkend was het schouwspel met de engelen die in de schaduw van de begraafplaats na een verstilde choreografie het Gloria in Excelsis Deo lieten horen. Daarna voer het hele gezelschap over het water richting de moeders van onze wereld die met een simpele levensles kwamen; ‘ik zal je leren praten, lopen en ik zal je wassen, voeden en liefhebben’. De apotheose was een gezamenlijk gezongen ‘Geef Licht’.

Afgezien van af en toe een kleine hapering hier en daar mag toch zeker worden gesproken van een bijzondere belevenis van het klassieke kerstverhaal.

Tekst: P. Janssen / Foto's: Floris Zeeman

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services