Het kloppend hart van Waterland
Live

"SP Noord Holland wil goede en brede fietspaden in Waterland"

Gepubliceerd: Dinsdag 10 maart 2015 09:20

"SP Noord Holland wil goede en brede fietspaden in Waterland"

Remine Alberts, SP-lijsttrekker voor de provincie Noord Holland, heeft op 7 maart de eerste grote overwinning van SP Waterland bezocht: het geplande fietspad tussen Hotel Van der Valk en Monnickendam aan de oostzijde van de N247.

Afdelingsvoorzitter Wilma Hartog: “In 2006 verenigde SP Waterland schoolkinderen en ouders om aandacht te vragen voor de onveilige fietsroute tussen Edam/Volendam en Monnickendam. Met het geplande fietspad aan de oostzijde, hoeven fietsers niet meer de N247 over te steken. Dit is dé oplossing waar we voor hebben gestreden.”

Scholieren en fietsers moeten tussen Monnickendam en Hotel van der Valk bij Volendam tot tweemaal toe de provinciale weg (N247) oversteken. In de spits en bij slecht weer blijft dit een gevaarlijk traject, ook al is er verbetering gekomen door middel van fietsstoplichten. Met het plannen van een fietspad aan de oostzijde komt er ééns en voor altijd een permanente oplossing voor veilig fietsend Waterland.

Remine Alberts: “De SP wil zich in de provincie inzetten voor meer goede en brede fietspaden. De N247 is daar een goed voorbeeld van.”

SP Noord Holland wil investeren in de aanleg van een provinciale netwerk van fietspaden en voldoende fietsstallingen bij de aansluiting op het openbaar vervoer. Dit zorgt niet alleen voor een groene oplossing in het woon-werkverkeer, maar zorgt ook dat een dagje op de fiets aantrekkelijk wordt voor meer toeristen.

http://waterland.sp.nl/nieuws/2006/07/de-sp-voert-actie-voor-veilige-fietsoversteekplaatsen
http://waterland.sp.nl/nieuws/2006/09/uitslag-fietsenquete
http://waterland.sp.nl/nieuws/2009/08/scholieren-bedankt-voor-helpen-bij-actie-n247

Bron: SP

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services