Het kloppend hart van Waterland
Live

“Taanderij” heet vanaf heden Brasserie Restaurant “De Taanketel”

Gepubliceerd: Vrijdag 09 september 2016 22:35

Woensdag 1 juni 2016 werd restaurant “De Taanderij” aan de haven op Marken, onder toezicht van notaris Jos Hofstee notarieel overgedragen aan Erwin & Nathanja van Altena. Maar vanaf vrijdagavond 9 september heet het Brasserie Restaurant “De Taanketel”.

Heel Marken was uitgenodigd voor de ‘Happy Evening’, zoals Erwin & Nathanja de opening hebben genoemd. Vanaf 17.00 uur kwamen de eerste belangstellenden richting Havenbuurt 1.

Waarom een andere naam?
“De vorige eigenaar had op de diverse reisapp’s, zoals ‘Tripadvisor’ géén goede naam opgebouwd. En daar wilden we vanaf, zodoende onze nieuwe naam. En met een nieuwe naam kunnen we een frisse start maken”, aldus Erwin van Altena.

Taanketel
Volgens amateur historicus Jan Schild, hebben er diverse taanketels in de loop der tijd gestaan aan haven op Marken, maar ook op plek van het huidige restaurant. En hier werden onder andere de zeilen van de botters regelmatig getaand.

Rond de klok van zeven werd het roze spandoek, welke tot dit tijdstip om het nieuwe bord was gehangen, onthuld. Dit gebeurde door Eva, Niels en Sem, twee jonge neefjes en één nichtje van Erwin & Nathanja.

De gehele avond was er muzikale achtergrondmuziek van de band ‘TWQ’. Een vijf koppige formatie uit Haarlem, welke lichte jazz muziek vertolkten. Toneelvereniging ’t Voetlicht, waar Erwin lid van is, bracht een eenakter met als titel ‘Hoe maak ik van m’n zaak een succes’. In dit stukje toneel speelde Elbert Stoker, als eigenaar van een restaurant, hoe je juist niet moet omgaan met je gasten, met de nadruk op hygiëne en service.

De ‘Happy Evening’ is heel goed bezocht en was de onthulling van de nieuwe naam, zeker ook door het mooie september zonnetje, zeer geslaagd. Voor een ieder zeker een idee, om dit restaurant op Marken eens met een bezoekje te vereren.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services