Het kloppend hart van Waterland
Live

'De Stro Beren' uit Marken derde bij NK Stro laden 2018

Gepubliceerd: Dinsdag 21 augustus 2018 10:15

'De Stro Beren' uit Marken derde bij NK Stro laden 2018

Foto: Pieter Pereboom

Wieringerwerf was afgelopen zondag de ‘place-to-be’ voor het Nationaal Kampioenschap (NK) Stro Laden 2018. Twintig teams gingen de strijd aan om zo snel mogelijk een wagen vol te laden met strobalen. De Stro Beren uit Marken werden derde op dit kampioenschap en konden de Bronzen Hooivork in ontvangst nemen.

De oude ambacht van het binnenhalen van het droge stro herleeft in een modern jasje. Strategie, spierkracht en snelheid zorgen voor een spannende middag, niet alleen voor de deelnemers, maar zeker ook voor het publiek.

Bij NK stro laden gaat het om de ’Gouden Hooivork’
Tijdens dit evenement gaat het er om zo snel mogelijk 120 strobalen op een iets te smalle wagen te stapelen. Een team bestaat uit 7 personen waarvan 1 trekkerchauffeur. Twee teams starten tegelijkertijd op het moment dat het geluidssignaal klinkt met het oppakken van de balen. In het begin gaat dit gemakkelijk, maar naar mate de wagen voller raakt komt het op spierkracht en souplesse aan. De strategen bovenop de wagen moeten zorgen voor een stevige constructie. Nadat de laatste baal op de wagen is verzameld het hele team zich naast de wagen om te zien of het bouwwerk de laatste proef kan doorstaan; trekker met wagen rijdt over een serie uiterst moderne wegdrempels. Houdt de zo snel gefabriceerde constructie dit wel… De drie beste teams worden beloond met - respectievelijk- de Gouden, de Zilveren en de Bronzen hooivork.

De Gouden Hooivork ging naar ‘Brekkenpolder’ in een tijd van 04:13.6, de Zilveren Hooivork werd gewonnen door ‘A-P Jachthut’ (04:15.7) en de Bronzen Hooivork ging naar ‘De Stro Beren’ (04:49.9).

Het team 'De Stro Beren' uit Marken bestond uit: Justin Zeeman, Wim Spelt, Klaas Uithuisje, Pieter-Jan Teerhuis, Muus Marcel Teerhuis, Johan Uithuisje, Martin Hoeve en Cees Kes.

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services