Het kloppend hart van Waterland
Live

“Waar een klein dorp groot in kan zijn”

Gepubliceerd: Donderdag 15 juni 2017 13:34

“Waar een klein dorp groot in kan zijn”

Foto: Pieter Pereboom

17 vriendinnen van Ramona Roos, die de ziekte van Parkinson heeft, organiseerden een wandeltocht om zo Ramona's grote wens "zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting ParkinsonFonds en Wensstichting Oppepper4all" in vervulling te laten gaan.

De wandeltocht werd een doorslaand succes. Een inwoner uit Amsterdam roemde de grote saamhorigheid op Marken.

Wandelen voor het goede doel
Men kon zich inschrijven voor een wandeltocht van 12 kilometer, waarbij werd gelopen van Broek in Waterland naar Marken of een wandeltocht van 6,5 kilometer op Marken zelf. Rennen of fietsen mocht ook. Uiteindelijk hebben 214 deelnemers de 12 kilometer volbracht en 210 personen de wandeltocht op het schiereiland.

Zelfs busvervoerder EBS gaf medewerking, door op twee tijden gelede bussen in te zetten in plaats van ‘gewone’ bussen. De finish was op het ijsbaanterrein aan het Zereiderpad op Marken.

Rond de klok van twaalf was de start. Iedereen had er zin in, ondanks een regenbui rond die tijd. De rest van dag was het droog en kwam ook het zonnetje even door. Er waren ook mensen van Stichting ‘ParkinsonFonds’ en Wensstichting ‘Oppepper4all’ aanwezig. Namens het ParkinsonFonds gaf directeur René Kruijff acte de présence, hij heeft ook meegelopen.

Bij de finish kon een ieder zich tegoed doen aan koffie, thee, frisdrank of met een van de 31 gesponsorde ‘Mereker’ taarten. De opbrengst van deze verkoop ging ook allemaal naar het goede doel. Verder hebben vele lokale ondernemers een steentje bijgedragen aan het succes van deze dag.

Cheques
In de namiddag kwamen er ook twee cheques binnen voor het goede doel. Eén van ‘De Kokosmakronen’, de verkoop van hun vierde CD bracht minimaal € 500,- op en één van ‘team Wanneperveen’. Dit is een groep mensen uit de ‘kop van Overijssel’, waarvan een man meeliep (12 kilometer), die ook de ziekte van Parkinson heeft. Zij hadden een bedrag ingezameld van € 2.057,-. De collecte, in de Patmoskerk diezelfde ochtend, ging ook naar het goede doel en had een opbrengst van € 859,90. De uiteindelijke totaalopbrengst wordt tijdens de Marker Havenfeesten bekend gemaakt.

Ramona en haar vriendinnen kunnen terugkijken op een geslaagde dag, waarbij alle verwachtingen zijn overtroffen... waar een klein dorp groot in kan zijn!

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services