Het kloppend hart van Waterland
Live

‘Juliana’ meets ‘Juliana’ in het Trefpunt op Marken

Gepubliceerd: Dinsdag 07 november 2017 21:35

‘Juliana’ meets ‘Juliana’ in het Trefpunt op Marken

Foto: Pieter Pereboom

Een ‘Herfstmiddag met Muziek’ was de titel van een muzikale middag in een goed gevuld dorpshuis ‘Het Trefpunt’ afgelopen zondag op Marken. De muziek werd verzorgd door de Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ uit Marken en het Harmonieorkest ‘Prinses Juliana Beekbergen’ uit Beekbergen. Oftewel Juliana meets Juliana.

Uitwisselingsproject
In het kader van een onderlinge uitwisseling tussen de twee muziekverenigingen, bezocht het harmonieorkest uit Beekbergen het fanfareorkest uit Marken. Na de ontvangst met ‘Mereker’ taart brachten de orkestleden uit Beekbergen een bezoek aan het Marker Museum en kregen ze een rondleiding door Marken. Het Marker Museum had, speciaal voor de muzikanten uit Beekbergen, haar deuren nog even geopend. De jeugd van beide korpsen heeft in het dorpshuis onder leiding van Laura Krale een nieuw stuk ingestudeerd en hebben samen nader kennisgemaakt door het doen van een kennismakingsspel en een Pubquiz.

Rond de klok van vier begon de muzikale middag. Het leerlingenorkest onder leiding van Laura Krale trapte af met het swingende nummer ‘Locked out of heaven’ en ‘A Social Suite’. Daarna volgde het ingestudeerde stuk 'Rock Pool', tijdens dit muziekstuk deden ook de jongste leerlingen van Juliana Marken mee, werkelijk een topprestatie.

Aansluitend werd er om en om gespeeld door Juliana uit Marken onder leiding van Henk Ummels en Prinses Juliana uit Beekbergen onder leiding van René Bos. Voorbij kwamen nummers als ‘Festival Flourish’, ‘O Vitinho’, ‘A Spring Lullaby’ (met solo van Désiree Zeeman), ‘All I have to do is dream’ met een prachtige dubbele euphonium solo van Elbert en Marjolein (Beekbergen), `Baba Yetu` en `A Musical Fantasy`.

Als finale speelden beide orkesten samen het nummer ‘Make my Day’ onder leiding van Henk Ummels. Na dit nummer kregen de muzikanten een staande ovatie van het aanwezige publiek in het dorpshuis. De middag werd gepresenteerd door Trijntje Visser. De beide `Juliana´s kijken terug op een geslaagde dag.

‘Juliana’ uit Marken brengt in september 2018 een tegenbezoek aan Beekbergen.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services