Het kloppend hart van Waterland
Live

Wildwest taferelen op het water tijdens Feestweekend Katwoude

Gepubliceerd: Zondag 10 september 2017 19:20

Wildwest taferelen op het water tijdens Feestweekend Katwoude

Foto: Omroep PIM

Op de vrijdag van het feestweekend van Katwoude stond de dijk ter hoogte van het dorpshuis het Hart van Katwoude vol met cowboys en cowgirls.

Traditiegetrouw organiseert de biljartvereniging Veni Vidi Vici op vrijdagavond de vlottenrace. Ditmaal was het thema Wilde Westen. Met een sheriff die verschalkt moest worden en een bank met goudstaven streden 15 teams om de snelste tijd op het water.

Elk team bestaat uit 7 personen waarvan twee vrouwen. Het is de bedoeling dat het team eerst de sleutelbos van de sheriff weet te bemachtigen. Daarna is het snel doorpeddelen naar de bank met goudstaven. Bij de bank aangekomen past er maar één sleutel op het slot dus moet je geluk hebben dat je gelijk de goede sleutel in het slot stopt anders verlies je kostbare tijd. Met de goudstaven aan boord peddelen de teams op de finish af om de bel te luiden. Dat de bel voor sommige teams te hoog hangt zorgde voor een nat pak bij meerdere deelnemers en voor grote hilariteit onder het toegestroomde publiek.

Uiteindelijk wist het team van Maurice Tenninglo voor de derde maal op rij de vlottenrace te winnen. Daardoor mochten ze niet alleen de eerste prijs in ontvangst nemen maar ook de wisselbeker mee naar huis nemen. De originaliteitsprijs ging dit jaar naar het team Y.M.C.A. Met een zelfgebouwd vlot zorgde de Irene Hoeve voor een indrukwekkende opkomst vanaf het water.

De volledige uitslag van de Vlottenrace Katwoude 2017:
1. Maurice Tenninglo
2. De Zedde
3. Buiten Westen
4. Irene Hoeve – Y.M.C.A.
5. Neven-Nichten Roos
6. Hulsebos
7. Neven en Nichten van Eck
8. Sander Willig
9. Foto Blauw
10. Firma Huiberts
11. Pieter Willig
12. Willig Kaas
13. De Spetters
14. Biljart Veni Vidi Vici
15. Café 1614


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services