Het kloppend hart van Waterland
Live

Wethouder Jean van der Hoeven stapt op na vormfout in proces Galgeriet

Gepubliceerd: Vrijdag 08 september 2017 10:41

Wethouder Jean van der Hoeven stapt op na vormfout in proces Galgeriet

Foto: Omroep PIM

Wethouder Jean van der Hoeven heeft donderdagavond aan het begin van de extra ingelaste vergadering over het Galgeriet zijn aftreden bekendgemaakt.

Donderdagavond aan het begin van de extra raadsvergadering over de plannen omtrent bedrijventerrein Galgeriet in Monnickendam, neemt de wethouder als eerste het woord. Hij geeft aan dat er een vormfout is gemaakt bij het verlenen van de vergunning. Deze vergunning was afgegeven nadat de raadsvergadering in meerderheid had besloten dat er een tijdelijke supermarkt en bierbrouwerij mochten komen op het Galgeriet.

De vormfout heeft betrekking op het niet afgeven van een verklaring van geen bezwaar. Gedeputeerde Staten (GS) hadden gevraagd moeten worden voor deze verklaring van geen bezwaar, maar GS waren in het proces niet meegenomen. Dit bleek woensdag, vertelde de wethouder. Donderdag heeft hij daarom als verantwoordelijk wethouder aangegeven op te stappen. Ook gaf hij aan dat dit dossier voor hem persoonlijk zwaar was.

De raad reageerde geschrokken. De raadsleden hadden zich voorbereid op deze extra raadsvergadering die was aangevraagd door de oppositiepartijen (VVD, WN, PvdA) naar aanleiding van de commotie die was ontstaan over het eigendomsvraagstuk van de panden. Maar na de woorden van de wethouder werd na een schorsing van een kwartier besloten dat de raadsvergadering niet deze week, maar volgende week wordt voortgezet. In de tussentijd dient besloten te worden wie de wethouder gaat opvolgen en wie dit dossier overneemt.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services