Het kloppend hart van Waterland
Live

VVM Zaterdag 1 op weg naar de Tweede Klasse

Gepubliceerd: Maandag 05 juni 2017 15:51

Afgelopen zaterdag stond de eerste van twee wedstrijden tegen Hellas Sport op het programma. Beide wedstrijden zijn in het kader van de nacompetitie en Monnickendam hoopt hiermee naar de Tweede Klasse te kunnen promoveren.

Thuis op Sportpark Markgouw mocht de Zaterdag 1 van voetbal vereniging Monnickendam de wedstrijd aftrappen. Monnickendam begon met veel balbezit maar verloor de bal regelmatig aan Hellas Sport doordat de jongens zenuwachtig aan de wedstrijd begonnen. Toch hoefde Monnickendam niet lang op de 1-0 te wachten, door een goede pass kwam spits Tom Pruim een op een met de doelman van Hellas Sport te staan. Via een bal onder de doelman door wist Tom het net te raken.

Hellas Sport probeerde het meerdere malen met een schot van afstand maar de doelman van Monnickendam wist deze te stoppen. Bij een mooie voorzet van Monnickendam kreeg de doelman van Hellas Sport net nog zijn vingers tegen de bal. Helaas voor Hellas Sport kwam de bal in tweede instantie tegen Tom Pruim zijn knie waardoor Monnickendam de 2-0 op het scorebord mocht zetten.

Na rust zette Hellas Sport meer druk en dat resulteerde ook in meer balbezit. Echt gevaarlijk zijn ze echter niet geweest en door toeval kreeg David Bijl de bal in zijn schoot geworpen. Met een ferm schot op doel wist hij de doelman van Hellas Sport te verslaan: 3-0.

Monnickendam zat hierdoor op rozen en het spel ging op en neer zonder grote kansen voor beide teams. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en staat Monnickendam met één been in de tweede klasse.

Hellas Sport moest door blessures meerdere wissels doorvoeren en ook bij Monnickendam zitten er wat pijntjes in het team. Grote kans dat beide teams aanstaande zaterdag met een iets gewijzigde opstelling zullen aantreden. Wat dat betreft is er voor beide trainers genoeg werk aan de winkel.

De uitwedstrijd zal op zaterdag 10 juni om 14:30 uur gespeeld worden op het sportcomplex van Hellas Sport aan de Sportlaan in Zaandam.