Het kloppend hart van Waterland
Live

VVM promoveert naar de Tweede Klasse

Gepubliceerd: Zondag 11 juni 2017 18:13

In de competitie redde VVM het net niet om het kampioenschap binnen te halen in de derde klasse, maar met een periodetitel op zak verdienden zij een plek in de nacompetitie. In de eerste ronde werd Kagia verslagen en in de volgende ronde was VVM in twee wedstrijden te sterk voor Hellas Sport uit Zaandam. En daarmee promoveert VVM naar de Tweede Klasse!

De eerste wedstrijd werd vorige week thuis met 3-0 gewonnen en nu afgelopen zaterdag was de return. De mannen van Ab Persijn wisten dat het geen gemakkelijke pot zou worden en dat de prijs nog niet binnen was. Maar met zo’n 150 supporters uit Monnickendam om hen te steunen begonnen ze goed aan de wedstrijd.

Zoals verwacht speelde Hellas vol op de aanval en hoopte daarmee terug te komen in de race. Hellas creëerde al snel een paar kleine kansjes, maar de verdediging van VVM stond zo goed dat het niet verder kwam dan dat. Hellas speelde continue de lange bal en VVM kon daarentegen niet in hun spel komen. Dit omdat er overduidelijk toch wat spanning was in de groep. In de 12e minuut deed VVM wat terug met een kleine kans voor Tom Pruim.

De verdediging van Hellas had de aanval van VVM in de beginfase goed onder bedwang en zorgde ervoor dat het niet tot grote kansen leiden. Pas in de 41e minuut was er een echte kans voor VVM maar Danny Persijn schoot de bal in de handen van de keeper. In de 43e minuut was dan toch eindelijk Tom Pruim los, maar toen hield de lat Hellas in de wedstrijd.

In de rust was het vooral heel rustig in de kleedkamer. Iedereen geloofde erin dat VVM de wedstrijd tot een goed einde zou brengen. Hellas wisselde aanvallend en ging met meer spitsen spelen. Maar de ijzersterke verdediging van VVM met Nico Lucas, Ron van de Steege, Daan Pruim en Luc van Rhenen kwam geheel niet in de problemen en keeper Dean Schilder hoefde zelfs bijna niet in actie te komen.

Met het aanvallende spel van Hellas kon het niet anders dan dat de kansen groter zouden worden voor VVM. En in de 58e minuut was het dan raak. Een goede corner van Danny Persijn werd door Daan Pruim snoeihard ingekopt! Dit was de echte bevrijding, want Hellas moest nu 4 keer scoren om in ieder geval een verlenging af te dwingen. In de 60e minuut kreeg Hellas een hele grote kans, maar die werd naast gekopt. Maar een paar minuten later besliste VVM het duel. Danny Persijn ging goed daar aan de zijkant en legde de bal panklaar op het hoofd van Barrie de Wolf. De 0-2 was een feit en de buit was binnen!!

Toch ging Hellas met de laatste hoop nog op zoek naar een treffer, maar het was weer Danny Persijn die roet in het eten gooide. Met een geweldige actie waarbij hij drie man voorbij ging, zette hij Tom Pruim 1 op 1 met de keeper en die benutte deze kans en maakte zijn 39e goal van het seizoen. VVM ging daarna wat wisselen en kwam niet meer in gevaar. Het feest kon gaan losbarsten.

Toen de mannen terugkwamen in Monnickendam stond de truck al klaar voor een ereronde door Monnickendam. En de ereronde was een groot succes. Veel mensen langs de kant zwaaiden en deelden mee in de vreugde. Na de ereronde werden de mannen opgewacht en was er nog een klein feestje met een zanger. Dit was mogelijk gemaakt door Tijmen van Geemen, Erik de Visser en Arjan Roosen.

Jarno Blaas, communicatiemedewerker van VVM: "Ik ben dit seizoen voor het eerst nauw betrokken geweest bij dit team. En dit team bestond uit 33 jongens, want zowel de spelers van VVM 1 als 2 waren belangrijk voor dit resultaat. De trainers Ab Persijn, Jos Persijn en Ruud Schoon hebben natuurlijk een heel groot aandeel gehad. Maar ook Nick Kok heeft een heel groot aandeel gehad in de goede resultaten van dit seizoen. Door zijn juiste instelling heeft hij altijd de lach op de gezichten gehouden van de mannen. En natuurlijk dank aan alle andere mensen die rond de selectie lopen om te zorgen dat alles goed op rolletjes loopt. Ook deze groep heeft laten zien dat iedereen binnen de club belangrijk is en zet zich daar ook voor in. Van de jongste jeugd tot aan alle vrijwilligers in de kantine en alle andere mensen binnen de club. Ik ben trots dat ik van dichtbij heb mee mogen maken dat het geloof in de groep er altijd is geweest dat dit binnen een seizoen gedaan kon worden. Mannen, jullie hebben dit echt verdiend en op naar de tweede klasse! "

VVM hoopt dat volgend seizoen de supporters weer in grote getale aanwezig zullen zijn. Zeker nu er mooie wedstrijden in het verschiet liggen in de 2de klasse tegen HBOK en ZOB. Al hoopt men ook dat de supporters er ook zullen zijn voor het 2e dat helaas dit seizoen gedegradeerd is uit de 1e klasse reserve, maar er natuurlijk alles aan gaat doen om volgend seizoen weer te promoveren.

Een persoonlijk woord van dank ging uit naar Dirk de Waart voor zijn vertrouwen in de club. Jarno: "Dirk heeft altijd klaargestaan, ook in de periode dat het moeilijker ging. Hij sprak zijn vertrouwen uit en verlengde zijn contract met 2 jaar als hoofdsponsor van de selectie. Met een aantal nieuwe spelers die de kleuren van VVM komen verdedigen en de huidige groep ben ik er van overtuigd dat het gaat lukken!!"

Op naar volgend seizoen. In de tweede klasse!

Tekst en foto's: EyeCity