Het kloppend hart van Waterland
Live

SV Marken wint van BOL en zet eerste stap richting Eerste Klasse

Gepubliceerd: Maandag 05 juni 2017 09:26

In de strijd om promotie naar de Eerste Klasse moet SV Marken het twee keer opnemen tegen BOL. Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd gespeeld op sportpark Het Bolwerk in Broek op Langedijk.

Marken begon de wedstrijd in de wetenschap dat het in de competitie maar 1 punt wist te behalen in de wedstrijden tegen BOL. Beide ploegen begonnen erg nerveus aan de wedstrijd. Toch was het BOL die als eerste dreigend voor het doel van Marken kwam. Eerst met een gevaarlijk afstandschot en later met een bal die nog net op de lijn gekeerd kon worden door de keeper van Marken. Na bijna een kwartier voetballen wist Marken daar iets tegenover te zetten met een aantal kansen.

Daarna was het een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met kansen over en weer, maar waarin beide ploegen aanvallend weinig risico's durfden te nemen. In de 41e minuut was het echter de thuisploeg die wist te scoren. En dus ging Marken de rust in met een 1-0 achterstand.

Ongewijzigd begonnen beide ploegen aan de tweede helft, maar Marken liet al meteen vanaf het begin van de tweede helft het betere van het spel zien. Dat resulteerde ook bijna meteen in een aantal goede mogelijkheden. Een vrije trap van Ramon Visser werd maar net tot corner getikt, daarna schoot Jeffrey Veerman iets te zacht om de keeper van BOL te verrassen, en even later een vrije trap die maar net over ging. Na een minuut of tien in de tweede helft herpakte BOL zich en kreeg het ook een aantal kansen. Beide ploegen leken vanaf dat moment de schroom van zich af te hebben gegooid en werd het een gelijkopgaande wedstrijd met kansen over en weer.

Toch was het Marken die in de 75e minuut de gelijkmaker binnen wist te schieten. Uit een voorzet van Jeffrey Veerman schoot Youran Burggraaf voorlangs, maar wist Kevin Giele bij de tweede paal te scoren. De ontlading was enorm bij zowel de spelers en het meegereisde publiek toen twee minuten later beide spelers het omwisselde en Jeffrey Veerman een voorzet van Kevin Giele tegen de touwen wist te tikken.

Maar de thuisploeg gaf het niet op en bleef dreigend voor het doel van Marken. Ook Marken kreeg nog wel kansen, maar na 90 minuten voetballen stond er een 2-1 overwinning voor Marken op het scorebord. Een prachtige uitgangspositie voor de thuiswedstrijd op zaterdag 10 juni om 14.30 uur op sportpark Nooitgedacht op Marken.