Het kloppend hart van Waterland
Live

Stille getuigen vertellen hun verhaal in Waterlandsmuseum De Speeltoren

zo 12 nov 2017 t/m

zo
01 apr 2018

Stille getuigen vertellen hun verhaal in Waterlandsmuseum De Speeltoren

Vanaf 12 november a.s. tot en met 1 april 2018 kunt u in het Waterlandsmuseum de Speeltoren naar de nieuwe historische tentoonstelling: “Stille getuigen vertellen hun verhaal”.

Kom kijken en laat u meenemen naar een aantal belangrijke episodes uit de rijke geschiedenis van Monnickendam en Waterland in de 16e - 18e eeuw.De tentoonstelling vertelt u, aan de hand van eeuwenoude, unieke originele prenten, documenten, kaarten en objecten, verhalen uit de rijke geschiedenis van Monnickendam en Waterland vanaf de 16e tot eind 18e eeuw. Dit zelden getoonde materiaal geeft u een beeld van de episodes uit het leven van de ooit zo belangrijke stad: de groei en bloei van de handelsstad die ooit een bedreiging voor Amsterdam leek te worden, de Slag op de Zuiderzee waar de Monnickendamse admiraal Cornelis Dirckszoon de Spaanse vloot versloeg en de periode van de grote droogleggingen. Maar ook de tumultueuze religieuze geschiedenis van wat ooit spottend ‘Lutherdam’ werd genoemd, komt aan bod.
Het unieke materiaal is afkomstig uit de collectie van Maurits Hoek, een verzameling die recentelijk door het museum en de Vereniging Oud Monnickendam werd verworven.
De tentoonstelling is te zien vanaf zondag 12 november 2017 tot en met zondag 1 april 2018. Openingstijden: weekend van 11.00-17.00 uur, schoolvakanties alle dagen van 11.00-17.00 uur, incl. maandag vanaf 13.00 uur. Meer info: kijk op www.despeeltoren.nl

Gerelateerde agendaitems

Er zijn momenteel geen gerelateerde agendaitems.

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services