Het kloppend hart van Waterland
Live

Sfeervol kerstconcert met Chloe Prendergast en Aljosja Mietus

za 16 dec


Sfeervol kerstconcert met Chloe Prendergast en Aljosja Mietus

Op zaterdag 16 december vindt in de Lutherse Kerk in Monnickendam om 20.00 uur een sfeervol kerstconcert met Chloe Prendergast op viool en Aljosja Mietus op klavecimbel plaats.

Er worden vioolsonates uitgevoerd van J.S. Bach en J.H. Schmelzer.
- J.S. Bach (1685-1750), uit Sechs Sonaten für Violine und obligates Cembalo: Sonata I in b-klein (BWV 1014)
- J.H. Schmelzer (ca.1623-1680), uit Sonatae Unarum Fidium (1664): Sonata in g-klein
- J.S. Bach, uit Sechs Sonaten für Violine und obligates Cembalo: Sonata VI in G-groot (BWV 1019)
Na afloop van het concert kunt u nog nagenieten onder het genot van een drankje. De toegang is gratis, bij de uitgang staat een bus voor een vrijwillige bijdrage.
De violiste Chloe Prendergast is afkomstig uit Denver, Colorado (VS). Zij trad o.a. op met het Baroque Chamber Orchestra van Colorado en is co-artistiek directeur van het kamerensemble Corde del Cuore. Recent speelde zij tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht en was concertmeester bij het Beethovenfestival in Den Haag. Chloe studeert viool aan het Koninklijk Conservatorium bij Kati Debretzeni en Walter Reiter. Zij bespeelt een viool die dateert uit de 18de eeuw.
De klavecinist Aljosja Mietus is afkomstig uit Monnickendam. Hij studeerde klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium bij Jacques Ogg en Kris Verhelst en Basso Continuo bij Patrick Ayrton. Hij werkte samen met dirigenten als Pieter-Jan Belder, Peter van Heyghen, Masaaki Suzuki en Charles Toet. Recent speelde hij op het kamermuziekfestival in Utrecht en het Amsterdams Grachtenfestival. Samen met Thomas Triesschijn richtte hij in 2016 het oude muziekensemble The Counterpoints op. Hij bespeelt een door de firma Klinkhamer gebouwd klavecimbel naar Christian Vater (1738).

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services