Het kloppend hart van Waterland
Live

Bereikbaar Waterland waarschuwt voor overlast vanwege werkzaamheden aan N235

Gepubliceerd: Dinsdag 11 juli 2017 16:27

Bereikbaar Waterland waarschuwt voor overlast vanwege werkzaamheden aan N235

Tussen 14 juli en 1 september wordt tijdens verschillende weekend- en nachtafsluitingen groot onderhoud gepleegd aan de N235 en N247. Bereikbaar Waterland waarschuwt voor overlast rondom de werkzaamheden.

Op de provinciale wegen N235 en N247 gaat de provincie groot onderhoud uitvoeren. Het oude asfalt wordt vervangen. Waar nodig krijgt de weg ook een nieuwe fundering. Deze werkzaamheden vinden zo veel mogelijk tegelijkertijd met het aanpassen van de infrastructuur plaats. Zo wordt het ongemak voor de omgeving tot een minimum beperkt.
In de zomer van 2017 wordt de spitsbusbaan tussen Purmerend en Ilpendam aangelegd op de N235.
Voor de veiligheid van weggebruikers en wegwerkers zijn meerdere nacht- en weekendafsluitingen noodzakelijk. Het verkeer wordt omgeleid. Hieronder zijn de verkeersmaatregelen op een rij gezet:
Eenrichtingsverkeer Zonneweg Ilpendam

Op de hoek van de Zonneweg en Merelstraat in Ilpendam komt een nieuwe onderdoorgang voor voetgangers naar de vernieuwde bushalte aan de kanaalzijde van de N235. Voor een veilige en bereikbare omgeving tijdens de werkzaamheden wordt er éénrichtingsverkeer ingesteld voor de Zonneweg voor de periode 6 juni tot en met september 2017.

Omleidingsroute fietsers
Tijdens de voorbereidende werkzaamheden rondom de tunnel geldt een omleidingsroute voor fietsers in de periode 6 juni tot en met 14 juli om het werkverkeer te vermijden. Deze omleidingsroute leidt vanaf Purmerend via de Gruttostraat, Kievitstraat en de Dorpsstraat en vervolgens weer naar het fietspad richting ’t Schouw.

Bestemmingsverkeer Ilpendam en Watergang
Het bestemmingsverkeer dat in Ilpendam moet zijn, kan via de Dorpsstraat in het dorp komen. Bestemmingsverkeer voor Watergang kan ook gebruik maken van de N235. Er zijn verkeersregelaars die dat tijdens de afsluitingen controleren bij Het Schouw en de Verzetslaan (Purmerend).
Tijdelijk parkeerverbod Dorpsstraat Ilpendam

Omdat de Dorpsstraat een smalle weg is, is in samenspraak met de hulpdiensten en de gemeente Waterland besloten een parkeerverbod in te stellen tijdens de weekend- en nachtafsluitingen. Wanneer er geen auto’s geparkeerd staan kunnen de nood- en hulpdiensten effectief hulpverlenen. Ook kunnen auto’s elkaar dan passeren. Tijdens het parkeerverbod kan er worden geparkeerd op Plein op de Noord (Ilpendam) en bij de sportvelden van Ilpendam.

Omleidingsroutes gemotoriseerd verkeer
Tijdens de weekend- en nachtafsluitingen tussen 14 juli en 1 september worden er omleidingsroutes ingesteld. Het doorgaande verkeer vanuit Amsterdam wordt via de N247, N244 en A7 omgeleid. Het doorgaande verkeer vanuit Purmerend wordt via de A7, N244 en N247 omgeleid.

Busreizigers en hulpdiensten
De hulpdiensten en het openbaar vervoer kunnen gebruik blijven maken van de N235 tijdens de afsluitingen. Busreizigers kunnen dus gewoon gebruik blijven maken van de bus in Ilpendam.

Bron: Provincie Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services